Paistettua kananpojan rintaa, fenkolia ja sitruuna-voikastiketta

Paistettua kananpojan rintaa, fenkolia ja sitruuna-voikastiketta

icon star
icon star
icon star
icon star
icon star
Arvostele!

Tämä resepti käy niin arkeen kuin juhlaankin. Fenkoli ja sitruuna ovat nappiyhdistelmä tomaatilla ja basilikalla maustetulle kananpojan rintafileelle. Reseptissä on uusi mainio tapa kypsentää kananpojan rintafileet, jolla saat takuuvarmasti onnistuneen lopputuloksen.

40 min

1-2 annosta

  • Uuniin Uuniin
  • Liedelle Liedelle

Valmistusaineet

1 pkt Kariniemen Kananpojan rintafilee tomaatti-basilika 2 x 150 g

1 iso fenkoli
1 sitruuna viipaloituna
2 tomaattia
1/2 pnt tuoretta oreganoa riivittynä
2 valkosipulin kynttä
oliiviöljyä
2 rkl voita
suolaa
rouhittua mustapippuria

Sitruuna-voikastike:

paistoliemi vuoasta
1 dl kuohukermaa
4 rkl voita
(½ sitruunan mehu ja raastettu kuori)
suolaa


Resepti

Lohko fenkoli pitkittäin ja laita uunivuokaan. Lohko tai viipaloi tomaatit sekä silppua valkosipuli ja laita vuokaan. Ripottele joukkoon oregano. Nypi voi fenkoleiden päälle ja lorauta oliiviöljyä tasaisesti kasvisten päälle. Mausta suolalla ja rouhitulla mustapippurilla. Paahda 220-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia, kunnes fenkoli alkaa saamaan kaunista väriä.

Kiehauta kattilassa noin 3 litraa vettä. Laita kananpojat pakkauksessaan kevyesti kiehuvaan veteen ja anna kiehua tasan 7 minuuttia. Ota pakkaus pois vedestä ja anna vetäytyä hetki. Poista rintafileet pakkauksesta ja paista niihin kaunis pinta vaahtoavassa voi-öljyseoksessa. Jos käytät vain toisen fileen, jätä toinen pakkaukseensa ja jäähdytä tai pakasta seuraavaa kertaa varten.

Laita kasvisten paistoliemi pieneen kattilaan ja lisää mukaan kerma. Kiehauta ja anna hetki porista. Ota kattila pois liedeltä ja ”poraa” joukkoon voi pienissä erissä sauvasekoittimella, kunnes kastike on kuohkeaa. Mausta tarvittaessa vielä sitruunamehulla ja suolalla. Tarjoa heti.

  • Gluteeniton Gluteeniton
  • Laktoositon Laktoositon