Paistettua kananpojan rintaa, fenkolia ja sitruuna-voikastiketta
Tämä resepti käy niin arkeen kuin juhlaankin. Fenkoli ja sitruuna ovat nappiyhdistelmä meheväksi paistetulle kananpojan rintafileelle.
1-2 annosta
-
Uuniin
-
Liedelle
Valmistusaineet
1 pkt Kariniemen Kananpojan rintafilee maustamaton 600 g
1 iso fenkoli
1 sitruuna viipaloituna
2 tomaattia
1/2 pnt tuoretta oreganoa riivittynä
2 valkosipulin kynttä
oliiviöljyä
2 rkl voita
suolaa
rouhittua mustapippuria
Sitruuna-voikastike:
paistoliemi vuoasta
1 dl kuohukermaa
4 rkl voita
(½ sitruunan mehu ja raastettu kuori)
suolaa
Paistamiseen:
voita
rypsiöljyä
3 timjaminoksaa
3 valkosipulinkynttä kuorineen
Resepti
Lohko fenkoli pitkittäin ja laita uunivuokaan. Lohko tai viipaloi tomaatit sekä silppua valkosipuli ja laita vuokaan. Ripottele joukkoon oregano. Nypi voi fenkoleiden päälle ja lorauta oliiviöljyä tasaisesti kasvisten päälle. Mausta suolalla ja rouhitulla mustapippurilla. Paahda 220-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia, kunnes fenkoli alkaa saamaan kaunista väriä.
Poista rintafileet pakkauksesta ja paista niihin kaunis pinta vaahtoavassa voi-öljyseoksessa timjamin oksien ja veitsen lappeella litistettyjen valkosipulin kynsien kanssa. Mausta fileet molemmin puolin suolalla ja rouhitulla mustapippurilla. Vähennä lämpöä ja laita pannun päälle kansi tai toinen saman kokoinen paistin pannu ylös alaisin ja anna kypsyä kymmenisen minuuttia miedolla lämmöllä, kunnes kananpoika on mehevän kypsää.
Laita kasvisten paistoliemi pieneen kattilaan ja lisää mukaan kerma. Kiehauta ja anna hetki porista. Ota kattila pois liedeltä ja ”poraa” joukkoon voi pienissä erissä sauvasekoittimella, kunnes kastike on kuohkeaa. Mausta tarvittaessa vielä sitruunamehulla ja suolalla. Tarjoa heti.
-
Gluteeniton
-
Laktoositon