Pariloitua kananpojan fileetä, kukkakaalipyreetä ja broccoliinia
Chilillä ja persikalla maustettu Kariniemen Kananpojan Iso fileepihvi tuo sopivalla tulisuudellaan kivaa potkua tähän ruokaan. Fileepihvien rinnalla tarjoiltavat pariloidut broccoliinit puolestaan tuovat mukavaa kontrastia herkän samettiselle kukkakaalipyreelle.
4-6 annosta
-
Liedelle
-
Grilliin
Valmistusaineet
1 pkt Kariniemen Kananpojan Fileepihvi hunaja 1 kg
300 g broccoliineja
oliiviöljyä
suolaa
rouhittua mustapippuria
Kukkakaalipyree:
1 kukkakaali
1 dl kuohukermaa
½ tl suolaa
Resepti
Leikkaa kukkakaalista nuput irti. Keitä niitä suolalla maustetussa vedessä, kunnes ne ovat pehmeitä. Valuta huolellisesti. Kuumenna kerma kattilassa. Soseuta kukkakaalit sauvasekoittimella tai blenderissä. Lisää mukaan kuumaa kermaa hiljalleen, kunnes pyreen koostumus on silkkinen ja sopivan paksu. Mausta suolalla. Pidä kuumana.
Kuumenna raitaparila/grilli savuavan kuumaksi. Pariloi tai grillaa Kananpojan Isot fileepihvit noin 3 minuuttia per puoli ja laita folion sisään vetäytymään.
Pyörittele broccoliinit oliiviöljyssä ja pariloi kuumassa parilassa tai grillissä noin 6 minuuttia välillä käännellen, kunnes ne ovat napakan kypsiä. Mausta suolalla.
Kokoa annos ja viimeistele rouhitulla mustapippurilla ja laadukkaalla oliiviöljyllä.
-
Gluteeniton
-
Laktoositon