Pestokalkkunaa ja kukkakaali couscousia
Raikas pesto ja merisuola ovat omiaan maustamaan kalkkunan sisäfileet makoisiksi. Lisukkeena tarjoiltavat kukkakaali couscous ja minttujogurtti puolestaan tuovat annokseen hieman Lähi-Idän tunnelmaa.
4 annosta
-
Liedelle
Valmistusaineet
1 pkt Kariniemen Kalkkunan Fileepihvi miedosti suolattu 400 g
1 rkl rypsiöljyä
Kukkakaali couscous:
½ kukkakaali
2 dl helmi couscousia
curry -jauhetta
½ pnt basilikaa kevyesti pienittynä
¼ pnt lehtipersiljaa hienonnettuna
3 rkl oliiviöljyä
½ sitruunan mehu
½ punainen chili viipaloituna
suolaa
rouhittua mustapippuri
Minttujogurtti:
300 g kreikkalaista jogurttia
20 kpl mintun lehtiä
1 rkl hunajaa
1 rkl sitruunamehua
rouhittua mustapippuria
Resepti
Hienonna mintunlehdet ja sekoita ne jogurtin, hunajan, sitruunamehun ja rouhitun mustapippurin kanssa. Anna maustua jääkaapissa puolisen tuntia.
Keitä couscous pakkauksen ohjeen mukaan. Hienonna kukkakaali ja freesaa murut öljyssä ja curryjauheessa. Mausta suolalla ja rouhitulla mustapippurilla. Sekoita curry-kukkakaali, basilika ja keitetty couscous keskenään.
Kuumenna paistinpannu ja paista kalkkunana sisäfileet rypsiöljyssä noin 2 minuuttia per puoli. Siirrä sisäfileet 160 asteiseen uuniin ja paista vielä noin 10 minuuttia, kunnes kalkkunan sisäfileet ovat mehevän kypsiä.
Tarjoa kalkkunan sisäfileet kukkakaali couscousin ja minttujogurtin kera
-
Laktoositon