Pippuripaahdettu kalkkuna
Tämä herkullinen pippurikalkkuna toimii mainiosti joulupöydän leikkelevadilla. Mikäli haluat extramakua kalkkunaan, voit paahtaa mausteet ensin kuivalla paistinpannulla ja murskata ne paahtamisen jälkeen.
6-8 annosta
-
Uuniin
Valmistusaineet
1 kpl Kariniemen Kalkkunan Filee maustamaton n. 1,1 kg
1 rkl rosépippureita
1 rkl viherpippureita
½ rkl mustapippureita
1 rkl fenkolinsiemeniä
1 rkl korianterinsiemeniä
1 rkl suolaa
Resepti
Murskaa kaikki pippurit sekä fenkolin- ja korianterinsiemenet morttelissa karkeasti. Kuivaa kalkkunanfileen pinta talouspaperilla. Ripottele pintaan suola ja anna maustua puolisen tuntia.
Hiero fileen pintaan mausteseos. Paahda filee pienessä määrässä öljyä ja voita kauniin paahteisen väriseksi. Kypsennä lopuksi 150-asteisessa uunissa noin puoli tuntia, kunnes sisälämpö on 72 astetta. Jäähdytä yön yli, leikkaa ohuiksi viipaleiksi ja tarjoa joulupöydässä kinkun tapaan.
-
Gluteeniton
-
Laktoositon