Poppispaistos
Poppiksia kannattaa kokeilla myös arkisiin uuniruokiin, kuten tomaattiseen Poppispaistokseen.
4 annosta
-
Uuniin
Valmistusaineet
2 pkt Kariniemen Kananpojan Poppis 200 g
1 kpl sipuli kuutioituna
2 rkl oliiviöljyä
2 kpl valkosipulinkynsiä hienonnettuna
(½-1 tl chilijauhetta)
n. 200 g tomaattimurskaa
½ tl kuivattua oreganoa
150 g pakastevihanneksia
2 tl sokeria
1 tl suolaa
mustapippuria myllystä
1 ruukku basilikaa
100 g kiinteää mozzarellaa raastettuna
100 g parmesaania raastettuna
Resepti
Kuullota sipuli kattilassa oliiviöljyn kera. Lisää murskatut valkosipulit (ja chilijauhe) ja jatka sekoittelua vielä hetki. Sekoita joukkoon tomaattimurska ja oregano ja anna hautua hiljalleen noin 10-15 minuuttia. Sekoita joukkoon vihannekset ja kuumenna uudelleen kiehuvaksi. Lisää suola, sokeri mustapippuri ja hienoksi leikattu basilika.
Kuumenna Poppiksia uunipellillä 225 °C uunissa noin viisi minuuttia ja kaada ne sen jälkeen sopivan kokoiseen uunivuokaan. Uunivuoan pohjan tulee peittyä. Kaada tomaattikastike Poppisten päälle ja peitä juustoraasteilla. Kuorruta 200 °C uunissa noin 15 minuuttia, kunnes pinta on kauniin ruskea. Nauti Poppispaistos vaikka raikkaan salaatin kanssa.
-
Ei lisättyä natriumglutamaattia