Poppispaistos

Poppispaistos

icon star
icon star
icon star
icon empty star
icon empty star
Arvostele!

Poppiksia kannattaa kokeilla myös arkisiin uuniruokiin, kuten tomaattiseen Poppispaistokseen.

40 min

4 annosta

  • Uuniin Uuniin

Valmistusaineet

2 pkt Kariniemen Kananpojan Poppis 200 g

1 kpl sipuli kuutioituna
2 rkl oliiviöljyä
2 kpl valkosipulinkynsiä hienonnettuna
(½-1 tl chilijauhetta)
n. 200 g tomaattimurskaa
½ tl kuivattua oreganoa
150 g pakastevihanneksia
2 tl sokeria
1 tl suolaa
mustapippuria myllystä
1 ruukku basilikaa
100 g kiinteää mozzarellaa raastettuna
100 g parmesaania raastettuna


Resepti

Kuullota sipuli kattilassa oliiviöljyn kera. Lisää murskatut valkosipulit (ja chilijauhe) ja jatka sekoittelua vielä hetki. Sekoita joukkoon tomaattimurska ja oregano ja anna hautua hiljalleen noin 10-15 minuuttia. Sekoita joukkoon vihannekset ja kuumenna uudelleen kiehuvaksi. Lisää suola, sokeri mustapippuri ja hienoksi leikattu basilika.

Kuumenna Poppiksia uunipellillä 225 °C uunissa noin viisi minuuttia ja kaada ne sen jälkeen sopivan kokoiseen uunivuokaan. Uunivuoan pohjan tulee peittyä. Kaada tomaattikastike Poppisten päälle ja peitä juustoraasteilla. Kuorruta 200 °C uunissa noin 15 minuuttia, kunnes pinta on kauniin ruskea. Nauti Poppispaistos vaikka raikkaan salaatin kanssa.

  • Ei lisättyä natriumglutamaattia Ei lisättyä natriumglutamaattia