Puttanesca-kanaleipä
Spaghetti alla puttanesca on klassinen pastaruoka, mutta ideaa hieman soveltamalla siitä saadaan myös maukas kanaleipä. Täydennä ateria vielä raikkaalla salaatilla, ja täydellinen lounas tai päivällinen on valmis.
4 annosta
-
Liedelle
Valmistusaineet
2 pkt Kariniemen Kananpojan Minuuttipihvi oliivi-pesto 350 g
4 viipaletta vaaleaa hapanjuurileipää
1 rasia kirsikkatomaatteja
1 ruukku basilikaa
50 g pinaatinlehtiä
2 valkosipulinkynttä
1 rkl sherry- tai valkoviinietikkaa
2 rkl kapriksia
3 rkl rypsiöljyä
½ punainen chili
Lisäksi:
parmesaania
oliiviöljyä
suolaa
rouhittua mustapippuria
Resepti
Hienonna valkosipulinkynnet ja basilika. Viipaloi chili. Puolita tomaatit. Kuumenna rypsiöljy pannulla. Lisää kuumaan öljyyn hienonnetut valkosipulinkynnet ja valutetut kaprikset. Kun valkosipuli alkaa saamaan hieman väriä, lisää mukaan tomaatit, chili ja sherryetikka. Mausta suolalla ja rouhitulla mustapippurilla. Freesaa muutaman minuutin ajan, kunnes tomaatit alkavat pehmetä. Lisää pannulle pinaatti. Kun pinaatti on kutistunut, ota pannu pois liedeltä ja sekoita mukaan hienonnettu basilika.
Paista kananpojan Minuuttipihvit kuumalla pannulla tilkassa oliiviöljyä molemmin puolin kauniin värisiksi ja kypsiksi (n. 2 minuuttia per puoli). Siirrä sivuun vetäytymään. Paahda leivät pannulla molemmin puolin. Viipaloi Minuuttipihvit.
Kokoa leiville tomaattimuhennos ja Minuuttipihvi-viipaleet. Viimeistele parmesaanilla sekä oliiviöljyllä ja tarjoa raikkaan salaatin kera.
-
Laktoositon