Rapeaa kananpoikaa, salaattia ja hovimestarinkastiketta
Salaatti kuin pariisilaisessa bistrossa. Rapeaksi paistettu kananpoika, pikkelöidyt kasvikset, mozzarella ja hovimestarinkastike tekevät tästä salaatista täydellisyyttä hipovan. Kyytipojaksi lasillinen viileää chablista ja täydellisyys on saavutettu!
3-4 annosta
-
Liedelle
Valmistusaineet
1 pkt Kariniemen Kananpojan fileepala crispy 400 g
2 kpl sydänsalaattia
1 punasipuli viipaloituna
1 kurkku viipaloituna
1-2 mozzarellapalloa
100 g kirsikkatomaatteja
1-2-3 pikkeliliemi:
½ dl väkiviinaetikkaa
1 dl sokeria
1 ½ dl vettä
Hovimestarinkastike:
1 kananmuna
1 rkl sinappia
4 tl valkoviinietikkaa
1 tl suolaa
2 rkl hunajaa
3 dl rypsiöljyä
½ dl siideriä / omenamehua
1 rkl hienonnettua rakuunaa
Resepti
Pikkelöi kurkut ja punasipulit. Kiehauta tarvitsemasi määrä pikkelilientä ja jäähdytä se huoneenlämpöiseksi. Laita kurkku- ja punasipuliviipaleet eri kippoihin ja kaada jäähtynyttä pikkelilientä päälle niin, että vihannekset peittyvät kokonaan. Anna maustua ainakin 2 tuntia.
Puolita kirsikkatomaatit. Irrota salaateista lehdet, pese ja kuivaa ne hyvin.
Hovimestarinkastike:
Mittaa sinappi, muna, etikka, suola ja hunaja kulhoon. Vatkaa mukaan öljy ohuena nauhana kaataen. Lisää joukkoon hienonnettu rakuuna. Ohenna kastiketta tarpeen mukaan siiderillä tai omenamehulla. Säilytä kylmässä.
Paista rapeita fileepaloja pannulla rypsiöljyssä noin 6 minuuttia, kunnes ne ovat kauniin kullanruskeita, rapeita ja kypsiä. Voit valmistaa fileepalat myös airfryerissa: 200 astetta ja noin 10 minuuttia.
Kokoa salaatti sydänsalaatista, rapeasta kananpojasta, pikkelivihanneksista, revitystä mozzarellasta ja tomaateista. Viimeistele salaatti hovimestarinkastikkeella.
-
Gluteeniton
-
Laktoositon