Rapeat kanapuikot ja valkosipuliherneet
Leivitä valkosipuliöljyllä maustetuista Minuuttipihveistä päivälliseksi rapeat broileripuikot. Ja kun kerran valkosipulin makuun on päästy, miksi lopettaa? Puikkojen kylkeen sopivat itse maustetut valkosipuliherneet.
4 annosta
-
Liedelle
Valmistusaineet
1 pkt Kariniemen Kananpojan fileepihvi valkosipuli 1 kg
1 dl vehnäjauhoja
2 kananmunaa
100 g valmiita valkosipulikrutonkeja
Valkosipuliherneet:
2 rkl voita
1 sipuli pieninä kuutioina
1 valkosipulinkynsi murskattuna
200 g pakasteherneitä
½ dl vettä tai kanalientä
½ tl suolaa
Resepti
Mittaa vehnäjauhot lautaselle ja riko kananmuna toiselle lautaselle. Vatkaa kananmunan rakenne rikki haarukalla. Laita krutongit pakastepussiin ja murskaa ne esimerkiksi kaulimella. Leikkaa Minuuttipihvit pitkittäin kolmeen osaan ja kasta palat ensin vehnäjauhoissa, sitten kananmunassa ja lopuksi krutonkimurskassa. Paista puikot kypsiksi ja kauniin ruskeiksi pannulla kohtuullisella lämmöllä ja minuuttipihvien rasiassa olevaa öljyä käyttäen. Lisää tarvittaessa pannulle rypsiöljyä. Tarjoa kanapuikkojen seuraksi valkosipuliherneitä.
Valkosipuliherneet:
Kuumenna voi pannulla ja pyörittele siinä sipulikuutiot ja murskattu valkosipuli pehmeiksi. Lisää joukkoon jäiset herneet ja neste. Mausta suolalla ja anna kuumeta kannen alla n. 5 min, kunnes herneet ovat kuumenneet. Sekoittele välillä.
-
Ei lisättyä natriumglutamaattia
-
Laktoositon