Rukiinen kanaburger ja chiliketsuppi
Kunnon aineksista rakennetut broilerihampurilaiset maistuvat välipalana, illanistujaisissa tai muuten vain. Tästä reseptistä syntyy täyttä purtavaa!
4 annosta
-
Liedelle
-
Grilliin
Valmistusaineet
1 pkt Kariniemen Kananpojan Minuuttipihvi® miedosti suolattu 760 g
8 viipaletta ruisleipää
jää- tai lehtisalaattia
1 pihvitomaatti
4 viipaletta cheddar- tai gryère-juustoa
1 punasipuli
Chiliketsuppi:
5 kypsää tomaattia
2 valkosipulinkynttä
1 punainen chili (siemenet poistettuna, jos et halua kovin tulista)
½ dl punaviini- tai riisiviinietikkaa
1 dl fariinisokeria
1 tl suolaa
tuoretta basilikaa
Resepti
Aloita chiliketsupista. Tee viillot tomaattien kuoreen ja pidä niitä muutama sekunti kiehuvassa vedessä. Nosta tomaatit kylmään veteen ja anna niiden jäähtyä hetki. Poista tomaateista kuori, leikkaa ne lohkoiksi ja poista kannat. Laita tomaattilohkot, valkosipulinkynnet ja paloiteltu chili tehosekoittimeen ja aja seos tasaiseksi. Voit tehdä saman myös sauvasekoittimella. Laita seos kattilaan ja lisää siihen etikka ja sokeri. Anna seoksen kiehua hiljalleen, kunnes se on sakeaa. Lisää ketsuppiin suola ja hienoksi leikattu basilika. Jäähdytä.
Huuhdo kasvikset. Revi salaatti ja leikkaa tomaatti viipaleiksi. Grillaa Minuuttipihvit kuumassa grillissä tai paista pannulla 1-2 minuuttia molemmin puolin. Lämmitä leipäviipaleet varovasti grillin ylätasolla tai mikrossa. Päällystä neljä viipaletta salaatilla, tomaattisiivuilla, juustolla, chiliketsupilla ja minuuttipihvillä. Paina toiset neljä leipää päälle kanneksi. Herkuttele.
-
Ei lisättyä natriumglutamaattia
-
Runsasproteiininen