Saltimbocca ja yrttirisotto

Saltimbocca ja yrttirisotto

Kokonaisaika: 30 min
Kypsennysaika: 15 min
Työaika: 15 min
  • Liedelle

    Liedelle

Valmistusohje

  • Nuiji kananpojan fileepihvit leivinpaperin välissä vieläkin ohuemmiksi (noin viiden millimetrin paksuisiksi). Mausta suolalla ja pippurilla.
  • Laita päälle salvianlehdet ja parmankinkkuviipaleet. Jauhota leikkeet varovasti.
  • Kuumenna öljy ja voi isolla paistinpannulla. Paista keskilämmöllä vajaat neljä minuuttia per puoli. Nosta pois pannulta ja pidä lämpimänä 100-asteisessa uunissa.
  • Lisää lopuksi pannulle marsala ja anna kuplia, kunnes neste on haihtunut noin puoleen alkuperäisestä määrästä.
  • Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa ja pippuria. Kaada kastike broilerin fileiden päälle ja tarjoa yrttirisoton kanssa.

Yrttirisotto

  • Sulata voi pannulla ja lisää riisi. Pyörittele riisi kauttaaltaan voissa niin että kaikki jyvät saavat kiiltoa pintaan tasaisesti. Mausta suolalla ja pippurilla.
  • Yhdistä kanaliemi ja valkoviini. Lisää nestettä pannulle pari desiä kerrallaan jatkuvasti hämmentäen, kunnes riisi on imenyt kaiken nesteen sisuksiinsa.
  • Riisin pitäisi olla kypsää tai sopivasti al dente 20 minuutin kypsentämisen jälkeen.
  • Lisää lopuksi riisin sekaan yrtit, sitruunanmehu ja parmesaani. Sekoita ja tarjoa heti.

Kokeile reseptejä