Savukalkkunaa ja waldorfinsalaattia

Savukalkkunaa ja waldorfinsalaattia

icon star
icon star
icon star
icon empty star
icon empty star
Arvostele!

Kariniemen on tuonut markkinoille kätevän pakkauksen valmiiksi viipaloitua kalkkunaa, joka on mainio tuote pikkujouluihin, illanistujaisiin tai joulupöytään kinkun korvikkeena tai sen rinnalla. Aidossa savusaunassa savustettu ja pitkään kypsytetty murea juhlaviipale on valmistettu suomalaisesta kalkkunanfileestä. Avaat vain paketin ja laitat valmiit viipaleet tarjolle. Helppoa ja todella herkullista. Tarjoa seuraksi jouluun sopivaa waldorfinsalaattia ja nauti vaikka alkupalapöydässä tai lounaana. Lämpimän ruoan seuraksi kalkkunan juhlaviipale sopii mainiosti sellaisenaan, sinapin tai vaikka karpalohillon kanssa tarjottuna. Tämä resepti on tehty yhteistyössä Hellapoliisin kanssa.

30 min

2-4 annosta

Valmistusaineet

1 pkt Kariniemen Aito Savusauna kalkkunafilee 130 g

200 g juuriselleriä tai lehtiselleriä
1 omena tai päärynä
1 prk (230/140 g) ananaspaloja valutettuna
½ dl maustamatonta jogurttia
½ dl majoneesia tai sitruunamajoneesia
ripaus suolaa
½ dl saksanpähkinöitä tai muita pähkinöitä
½ dl kuivattuja karpaloita tai rusinoita


Resepti

Valmista waldorfinsalaatti. Kuori juuriselleri ja leikkaa ohuiksi suikaleiksi. Mikäli käytät lehtiselleriä, leikkaa se ohuiksi viipaleiksi. Kuori omena tai päärynä ja leikkaa suikaleiksi. Valuta ananaspalat ja sekoita ainekset. Sekoita joukkoon jogurtti, majoneesi, suola ja murennetut saksanpähkinät tai muut pähkinät. Kääntele joukkoon lopuksi kuivattuja karpaloita tai rusinoita. Anna maustua hetki ja tarkista maku.

Tarjoa seuraksi kalkkunan juhlaviipaleita.

  • Gluteeniton Gluteeniton
  • Laktoositon Laktoositon