Teriyaki pulled chicken bowl
Aasia-henkiset kulhot ovat olleet pinnalla jo tovin, joten mekään emme malttaneet olla laittamatta nokkaamme tähän. Ei muuta kuin pöytä koreaksi, tai Japaniksi.
4 annosta
-
Uuniin
Valmistusaineet
1 pkt Kariniemen Kananpojan Koipireisi maustamaton n. 1,1 kg
Pulled chicken:
½ pnt timjamia hienonnettuna
1 tl suolaa
1 rkl sokeria
½ tl rouhittua mustapippuria
½ dl oliiviöljyä
Glaseerauskastike:
4 rkl teriyakikastiketta
2 rkl soijaa
1 rkl riisiviinietikkaa
1 tl kookossokeria
2 valkosipulin kynttä viipaleina
½ pnt korianteria silputtuna
Kulhoon:
4 dl keitettyä riisiä
1 iso porkkana juliennena tai nauhana
3 kpl retiisiä viipaleina
1 kypsä avocado kuutioituna
2 kevätsipulin vartta viipaleina
Resepti
Hiero kaikki pulled chickenin ainekset koipireisiin. Paista 160 asteisessa uunissa noin 1h 15min, kunnes liha on niin mureaa, että se irtoaa vaivatta luusta.
Anna koipireisien hetki jäähtyä, että se on miellyttävämpi käsitellä. Revi liha irti luista, myös herkullinen nahka.
Sekoita kastikkeen ainekset keskenään sekaisin ja sekoita revittyyn kuumaan kananpojan lihaan. Kokoa salaatti kulhoihin ja nauti vaikkapa jääteen kera.
-
Laktoositon