Texas Fried Chicken
Aamiaiseksi. Austinissa uppopaistettu, rasvaa tihkuva ja pinnaltaan rapea kana on eeppisten tacojen ja bbq-ribsien veroinen herkku. Tässä aamiaistyyliin vohveleiden kera. Tämä resepti on kirjasta Kana - kaikki kananpojasta.
4 annosta
-
Liedelle
Valmistusaineet
1 Kokonainen Kananpoika
1 l piimää
0,8 dl hienoa merisuolaa
3 tl oreganoa
3 tl timjamia
3 tl rosmariinia
3 tl salviaa
2 tl valkosipulijauhetta
1 tl cayennepippuria
öljyä uppopaistamiseen
3 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
0,5 tl mustapippuria myllystä
Vohvelitaikina
5 dl vehnäjauhoja
1 tl sokeria
1 tl suolaa
1 tl leivinjauhetta
3 kananmunaa
1,2 dl kasvisöljyä
3 dl vettä
Resepti
Sekoita piimä ja suola. Murskaa oregano, timjami, rosmariini ja salvia morttelissa hienoksi. Sekoita jauhetut yrtit, valkosipulijauhe ja cayennepippuri piimän sekaan.
Leikkaa kananpoika kuuteen osaan ja puolita vielä rintapalat.
Upota palat piimään. Peitä astia ja anna maustua jääkaapissa yön yli.
Mittaa korkeareunaiseen paistinpannuun öljyä ainakin 6-8 cm:n kerros. Lämmitä öljy 180 asteiseksi.
Sekoita jauhot, leivinjauhe ja mustapippuri. Ota puolet broilerin paloista piimämarinadista ja valuta. Pyörittele palat huolellisesti jauhoissa ja uppopaista välillä käännellen, kunnes palat ovat kullankeltaisia ja kypsiä sisältä, noin 11–13 minuuttia per satsi.
Toista sama loppupalojen kanssa. Valuta metalliritilän päällä ja tarjoa vohveleiden kera.
Vohvelit
Yhdistä kaikki ainekset kulhossa ja sekoita sauvasekoittimella tasaiseksi. Lisää tarvittaessa vielä tilkka vettä, että saat aikaan löysähkön taikinan. Anna taikinan levätä ainakin vartin ennen käyttöä.