Thai-kanasalaatti
Thaimaalaiset kanasalaatit ovat suosittuja ympäri maailmaa, eikä ihme. Kevyt salaatti saa aivan uusia makuvivahteita aasialaisista mausteista. Olisiko tässä sopiva lounas huomiselle?
4 annosta
-
Liedelle
Valmistusaineet
1 Kariniemen Kananpojan Paistileike 600 g
300 g kiinankaalia
1 kypsä mango
250 g kirsikkatomaatteja
nippu kevätsipulinvarsia
1 ruukullinen minttua
1 dl suolapähkinöitä
Kastike:
1 limen mehu puristettuna
1 limen kuori raastettuna
1 rkl seesamiöljyä
3 rkl kalakastiketta
2 rkl sokeria
1 chili pieninä kuutioina (ilman siemeniä)
Resepti
Paista paistileikkeet pannulla kohtuullisella lämmöllä kypsiksi n. 7 min per puoli tai kypsennä 200-asteisessa uunissa n. 15 min. Nosta leikkeet folion sisään vetäytymään.
Halkaise kiinankaali. Huuhtele se sisältä, ravistele kuivaksi ja suikaloi.
Kuori mango ja leikkaa hedelmäliha paloiksi.
Huuhtele ja halkaise kirsikkatomaatit.
Leikkaa kevätsipulit ohuiksi renkaiksi ja nypi mintunlehdet varsista.
Yhdistä salaatin ainekset kastikkeen kanssa kulhoon ja viipaloi päälle paistileikkeet. Kaada vielä liemi folion sisältä kanojen päälle.
Viimeistele salaatti rikotuilla suolapähkinöillä.
Yhdistä kaikki kastikkeen ainekset ja sekoita, kunnes sokeri on liuennut.
-
Ei lisättyä natriumglutamaattia
-
Laktoositon