Thaimaalainen kanakeitto Tom Kha Gai
Tämä helppo ja nopea kana-kookoskeitto tuo itäisillä mauillaan vaihtelua arkeen. Jos haluat ateriasta täyttävämmän, voit tarjoilla thaimaalaisen broilerikeiton seurana keitettyä jasmiiniriisiä.
3-4 annosta
-
Liedelle
Valmistusaineet
1 pkt Kariniemen Kananpojan Paistisuikale maustamaton 250 g
1 tlk (400g) kookosmaito
vettä
1 kpl sitruunaruoho paloiteltuna
pala inkivääriä tai galangal juurta
1 kpl chiliä siemenet poistettuna
n. 100 g herkkusieniä lohkoina
4 kpl kaffirlimen lehtiä
3 rkl kalakastiketta
2 rkl ruokosokeria
½ limen mehu puristettuna
200 g kirsikkatomaatteja halkaistuna
Resepti
Kaada kattilaan kookosmaito ja lisää purkillisen verran vettä joukkoon. Anna nesteen kiehua ja lisää joukkoon kanapojan suikaleet. Tämän jälkeen lisää sitruunaruoho, inkivääri, chili, herkkusienet ja limenlehdet. Anna keiton kiehua 5 minuuttia ja lisää joukkoon kalakastike, ruokosokeri ja limenmehu. Viimeistele maukas keitto vielä halkaistuilla kirsikkatomaateilla ja nauti kuumana.
-
Ei lisättyä natriumglutamaattia
-
Gluteeniton
-
Kevytsuolainen