Tomaatti-basilikakananpoikaa ja täytetyt sipulit

Tomaatti-basilikakananpoikaa ja täytetyt sipulit

icon star
icon star
icon star
icon empty star
icon empty star
Arvostele!

Täytetyt sipulit vaativat hieman työtä, mutta lopputulos on hurmaavan hyvää. Täydellinen resepti kanapojan rintafileiden paistamiseen on paistaa ne vaahtoavassa voi-rypsiöljyseoksessa valkosipulinkynsien ja timjamin kera.

50 min

1-2 annosta

  • Uuniin Uuniin
  • Liedelle Liedelle

Valmistusaineet

1 pkt Kariniemen Kananpojan rintafilee maustamaton 600 g

3 valkosipulin kynttä
3 timjamin oksaa
suolaa
rouhittua mustapippuria
voita ja rypsiöljyä paistamiseen

Täytetyt sipulit:

2-4 viipaletta HK Amerikan Pekoni®
2 salaattisipulia
1 valkosipulinkynsi hienonnettuna
2 rkl tuoretta oreganoa hienonnettuna
200 g smetanaa
1 rkl valkoviinietikkaa
4 rkl parmesaania raastettuna
suolaa
rouhittua mustapippuria


Resepti

Kuori sipulit ja keitä suolalla maustetussa vedessä voin 15 minuuttia, kunnes ne ovat melko pehmeitä, ja tämän jälkeen jäähdytä ne.

Leikkaa jäähtyneistä sipuleista päältä noin ¼ pois. Koverra sisustaa pois varovasti niin, että sipulit pysyvät ehjinä kuppeina. Hienonna sipulin ”hatut” ja koverrettu sisus hienoksi.

Kuumenna öljy paistinpannulla ja ruskista sipulihakkelus ja hienonnettu valkosipuli kevyesti. Lisää mukaan valkoviinietikka ja anna haihtua. Lisää pannulle smetana, parmesaani sekä oregano ja hauduta kunnes smetana hieman kiehuu kokoon. Mausta suolalla ja mustapippurilla.

Lusikoi täyte sipuleiden sisään ja kääri ympärille pekoniviipaleet. Paista 225-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia, kunnes pekoni on kauniisti paistunut.

Poista rintafileet pakkauksesta ja paista niihin kaunis pinta vaahtoavassa voi-öljyseoksessa timjamin oksien ja veitsen lappeella litistettyjen valkosipulin kynsien kanssa. Mausta fileet molemmin puolin suolalla ja rouhitulla mustapippurilla. Vähennä lämpöä ja laita pannun päälle kansi tai toinen saman kokoinen paistin pannu ylös alaisin ja anna kypsyä kymmenisen minuuttia miedolla lämmöllä, kunnes kananpoika on mehevän kypsää.

  • Gluteeniton Gluteeniton
  • Laktoositon Laktoositon