Toscanalainen panzanellasalaatti

Toscanalainen panzanellasalaatti

icon star
icon star
icon star
icon star
icon empty star
Arvostele!

Tämä salaatti on kuin lämmin tuulahdus Italiasta. Panzanella on toscanalainen leipä-tomaattisalaatti joka täydennetään tässä reseptissä mehevällä kananpojan rintafileellä.

30 min

1-2 annosta

  • Liedelle Liedelle

Valmistusaineet

1 pkt Kariniemen Kananpojan rintafilee maustamaton 600 g

2 viipaletta ciabattaa tai muuta vaaleaa leipää
kourallinen eri värisiä pikkutomaatteja puolitettuna
2 rkl kapriksia
½ pieni punasipuli ohueksi viipaloituna
8 laadukasta anjovista
3 rkl punaviinietikkaa
½ pnt basilikaa revittynä
suolaa
rouhittua mustapippuria

Kananpojan paistamiseen:

voita
rypsiöljyä
3 timjaminoksaa
3 valkosipulinkynttä
suolaa
rouhittua mustapippuria




Resepti

Poista rintafileet pakkauksesta ja paista niihin kaunis pinta vaahtoavassa voi-öljyseoksessa timjamin oksien ja veitsen lappeella litistettyjen valkosipulin kynsien kanssa. Mausta fileet molemmin puolin suolala ja rouhitulla mustapippurilla. Vähennä lämpöä ja laita pannun päälle kansi tai toinen saman kokoinen paistin pannu ylös alaisin ja anna kypsyä kymmenisen minuuttia miedolla lämmöllä, kunnes kananpoika on mehevän kypsää..

Revi ciabatta pieniksi suupaloiksi ja paahda pannulla pienessä määrässä oliiviöljyä rapeaksi.

Sekoita tomaatit, kaprikset ja punasipuliviipaleet kulhossa. Lisää joukkoon oliiviöljy, punaviinietikka, suola ja pippuri. Anna maustua hetken aikaa. Huom. kaikkea lientä ei tarvitse käyttää salaattiin.

Lisää kulhoon sardellit, revitty basilika ja paahdetut leipäpalat. Sekoita varovasti ja tarjoa heti.

  • Laktoositon Laktoositon