Toscanalainen panzanellasalaatti

Toscanalainen panzanellasalaatti

icon star
icon star
icon star
icon star
icon star
Arvostele!

Tämä salaatti on kuin lämmin tuulahdus Toscanasta. Erityisen hyväksi sen tekee annospakattu kananpojan tomaatti-basilika rintafilee. Reseptissä on uusi mainio tapa kypsentää kananpojan rintafileet, jolla saat takuuvarmasti onnistuneen lopputuloksen.

30 min

1-2 annosta

  • Liedelle Liedelle

Valmistusaineet

1 pkt Kariniemen Kananpojan rintafilee tomaatti-basilika 2 x 150 g

2 viipaletta ciabattaa tai muuta vaaleaa leipää
kourallinen eri värisiä pikkutomaatteja puolitettuna
2 rkl kapriksia
½ pieni punasipuli ohueksi viipaloituna
8 laadukasta anjovista
3 rkl punaviinietikkaa
n. 1 dl oliiviöljyä + 2 rkl paistamiseen
½ pnt basilikaa revittynä
suolaa
rouhittua mustapippuria


Resepti

Kiehauta kattilassa noin 3 litraa vettä. Laita kananpojat pakkauksessaan kevyesti kiehuvaan veteen ja anna kiehua tasan 7 minuuttia. Ota pakkaus pois vedestä ja anna vetäytyä hetki. Poista rintafileet pakkauksesta ja paista niihin kaunis pinta vaahtoavassa voi-öljy seoksessa. Jos käytät vain toisen fileen, jätä toinen pakkaukseensa ja jäähdytä tai pakasta seuraavaa kertaa varten.

Revi ciabatta pieniksi suupaloiksi ja paahda pannulla pienessä määrässä oliiviöljyä rapeaksi.

Sekoita tomaatit, kaprikset ja punasipuliviipaleet kulhossa. Lisää joukkoon oliiviöljy, punaviinietikka, suola ja pippuri. Anna maustua hetken aikaa. Huom. kaikkea lientä ei tarvitse käyttää salaattiin.

Lisää kulhoon sardellit, revitty basilika ja paahdetut leipäpalat. Sekoita varovasti ja tarjoa heti paistetun tomaatti-basilikakananpojan kera.

  • Laktoositon Laktoositon