Tryffeli-kanaburgeri
Kun raaka-aineet ovat laadukkaita, kannattaa kanaburgerit pitää yksinkertaisina. Tryffelimajoneesi tuo tähän grilliburgeriin ripauksen luksusta, jolla hurmaat vaativatkin kesävieraat.
4 annosta
-
Grilliin
Valmistusaineet
1 pkt Kariniemen Kananpojan jauheliha 400 g
4 kpl hampurilaissämpylöitä esim. potato bun
8 viipaletta Västerbotten-juustoa
4 kpl salaatinlehtiä
4 kpl tomaattiviipaleita
suolakurkkuviipaleita
suolaa
rouhittua mustapippuria
rypsiöljyä
Tryffelimajoneesi:
1 dl majoneesia, esim. Hellmann's Real
1 tl tryffeliöljyä
1 kpl valkosipulinkynsiä raastettuna
1 tl sitruunamehua
ripaus rouhittua mustapippuria
Resepti
Sekoita tryffelimajoneesin ainekset huolellisesti keskenään. Muotoile jauhelihasta neljä samankokoista pihviä, sivele pihvien pinnat rypsiöljyllä ja grillaa pihvejä kuumassa grillissä noin 4 minuuttia per puoli. Laita juustoviipaleet pihvien päälle sulamaan.
Grillaa sämpylät nopeasti kuumassa grillissä. Voitele sämpylän pohjat ja kannet tryffelimajoneesilla. Kokoa kannen päälle pihvit juustoineen, salaatti, suolakurkut ja tomaatti. Paina kansi päälle ja nauti.
-
Laktoositon