Tsukune Reseptin löydät myös Kanakirjasta

Tsukune

icon star
icon star
icon star
icon empty star
icon empty star
Arvostele!

Kananpojan jauhelihasta muotoiltavat tsukune-vartaat maistuvat parhailta hiiligrillissä kypsennettynä, mutta hyvää tulee myös uunissa grillivastuksen alla. Tämä resepti on kirjasta Kana - kaikki kananpojasta.

45 min

4-6 annosta

  • Grilliin Grilliin

Valmistusaineet

2 pkt Kariniemen Kananpojan jauheliha 400 g

2 dl silputtua kevätsipulia
2 rkl punaista misoa
2 rkl seesamiöljyä
tare-kastiketta pullien voiteluun (ks.ohje alla)
bambutikkuja (liota vedessä tunnin ajan ennen käyttöä)
2 tiiliskiveä

Tare-kastike:
1,5 dl kanalientä
1 dl miriniä (makeaa riisiviiniä)
1 dl soijaa
0,5 dl sakea
1 tl tummaa sokeria
mustapippuria myllystä
1 valkosipulinkynsi murskattuna
1 kevätsipuli silputtuna
3 cm:n pala kuorittua inkivääriä siivutettuna


Resepti

Lämmitä pinnoitettu pannu ja lisää noin kolmannes broilerijauhelihasta. Paista jatkuvasti käännellen noin kaksi minuuttia. Anna jäähtyä.

Yhdistä kypsennetty jauheliha, raaka jauheliha, kevätsipulit ja seesamiöljy isossa kulhossa. Oikean rakenteen saavuttamiseksi taikinaa kannattaa vaivata kärsivällisesti käsin ainakin viiden minuutin ajan.

Öljyä kädet ja pyörittele taikinasta läpimitaltaan noin 2 cm:n kokoisia pullia. Pujottele pullat kahden tikun läpi (näin niitä on helpompi käännellä), 3-4 pullaa per varras. Tee grilliin tuli, ja kun hiillos on ihanteellinen grillaukseen, aseta grilliin tiiliskivet niin, että voit asettaa varrastikut niiden väliin paistumaan.

Grillaa vartaita pienissä erissä noin 4-5 minuuttia, minuutin välein käännellen. Penslaa tare kastikkeella ja grillaa kaksi minuuttia kerran vartaita kääntäen. Penslaa vartaat vielä toiseen kertaan ja jatka grillausta vielä pari minuuttia, kunnes pullat ovat kypsiä kauttaaltaan. Tarjoa heti.

Tare-kastike:
Mittaa kaikki ainekset kattilaan ja kiehauta. Pienennä lämpöä ja keitä kasaan noin 15 minuuttia, kunnes jäljellä on noin 1,5 dl nestettä. Siivilöi ja säilytä kannellisessa, ilmatiiviissä astiassa jääkaapissa.

  • Gluteeniton Gluteeniton
  • Laktoositon Laktoositon
  • Runsasproteiininen Runsasproteiininen