Tsukune

Tsukune

Kokonaisaika: 45 min
Kypsennysaika: 30 min
Työaika: 15 min
  • Grilliin

    Grilliin

Valmistusohje

  • Lämmitä pinnoitettu pannu ja lisää noin kolmannes broilerijauhelihasta. Paista jatkuvasti käännellen noin kaksi minuuttia. Anna jäähtyä.
  • Yhdistä kypsennetty jauheliha, raaka jauheliha, kevätsipulit ja seesamiöljy isossa kulhossa. Oikean rakenteen saavuttamiseksi taikinaa kannattaa vaivata kärsivällisesti käsin ainakin viiden minuutin ajan.
  • Öljyä kädet ja pyörittele taikinasta läpimitaltaan noin 2 cm:n kokoisia pullia. Pujottele pullat kahden tikun läpi (näin niitä on helpompi käännellä), 3-4 pullaa per varras.
  • Tee grilliin tuli, ja kun hiillos on ihanteellinen grillaukseen, aseta grilliin tiiliskivet niin, että voit asettaa varrastikut niiden väliin paistumaan.
  • Grillaa vartaita pienissä erissä noin 4-5 minuuttia, minuutin välein käännellen. Penslaa tare kastikkeella ja grillaa kaksi minuuttia kerran vartaita kääntäen.
  • Penslaa vartaat vielä toiseen kertaan ja jatka grillausta vielä pari minuuttia, kunnes pullat ovat kypsiä kauttaaltaan. Tarjoa heti.

Tare-kastike

  • Mittaa kaikki ainekset kattilaan ja kiehauta. Pienennä lämpöä ja keitä kasaan noin 15 minuuttia, kunnes jäljellä on noin 1,5 dl nestettä. Siivilöi ja säilytä kannellisessa, ilmatiiviissä astiassa jääkaapissa.

Tällä tuotteella onnistut

Kokeile reseptejä