Uunikanaa ja tomaatti-ananassalsaa
Tarjoile päivän ruokana savuinen kana meksikolaiseen tapaan. Sekoita broilerin kylkeen salsa, johon ananas tuo jännittävän makuvivahteen.
3-4 annosta
-
Uuniin
Valmistusaineet
1 kpl Kariniemen kokonainen kananpoika
3 rkl oliiviöljyä
1 tl savupaprikajauhetta
¼ tl cayennepippuria
3 tl suolaa
1 tl rouhittua mustapippuria
1 ananas
4 tomaattia
1 punainen chili
1 nippu kevätsipulia
½-1 limen mehu
pieni kimppu minttua
Resepti
Laita uuni kuumenemaan 180 asteeseen ja kuivaa kananpojan pinta talouspaperilla. Sekoita oliiviöljy, savupaprika, suola ja pippuri paksuksi tahnaksi ja hiero se kanan pintaan. Laita kananpoika uuninkestävään astiaan ja paista uunissa noin puolitoista tuntia.
Kuori ja kuutioi ananas. Puolita tomaatit. Poista niistä kannat ja koverra sisus pois. Kuutioi tomaattien malto-osa. Leikkaa chili ja kevätsipuli ohuiksi renkaiksi. Sekoita kaikki salsan ainekset keskenään ja mausta limen mehulla ja mintun lehdillä. Tarjoa salsa kypsän Uunibroilerin kera.
-
Ei lisättyä natriumglutamaattia
-
Gluteeniton
-
Laktoositon
-
Runsasproteiininen