Yrtti-valkosipulivoilla täytettyä kananpoikaa
Kariniemen kananpoika sopii raaka-aineeksi myös huippukokille. Katso Suomen Bocuse d’Or -joukkueen taikoma resepti. Tätä juhlavaa kanaherkkua et halua ohittaa!
4 annosta
-
Uuniin
-
Liedelle
Valmistusaineet
1 pkt Kariniemen Kananpojan rintafilee maustamaton 600 g
250 g huoneenlämpöistä voita
1 ruukku lehtipersiljaa
3 kpl valkosipulinkynsiä
80 g serranokinkkua
hammastikkuja
mustapippuria myllystä
sormisuolaa
Paahdettu ruusukaali:
300 g ruusukaalia
jäljelle jäänyt maustevoi
mustapippuria myllystä
Marinoitu punasipuli:
1 kpl punasipulia
0,5 dl punaviinietikkaa
0,5 dl sokeria
0,5 dl vettä
Sienikerma:
2 kpl salottisipuleita
200 g herkkusieniä
1 kpl valkosipulinkynsiä
1 dl valkoviiniä
3 dl kanalientä
3 dl kermaa
2 tl soijakastiketta
mustapippuria myllystä
suolaa
voita paistamiseen
Viimeistelyyn:
6 kpl anjovisfileitä
1 rkl ruohosipulia
marinoitua sipulia
Resepti
Lämmitä uuni 200 asteeseen.
Hienonna lehtipersilja ja raasta valkosipulinkynnet kulhoon. Sekoita persilja-valkosipulisilppu huoneenlämpöisen voin kanssa, kunnes seos on tasainen ja voi notkistuu. Mausta vielä rouhitulla mustapippurilla ja ripauksella sormisuolaa. Kuivaa kananpojan perhosleikkeet talouspaperilla molemmin puolin ja asettele leikkuulaudalle. Levitä maustevoita ohuelti leikkeiden pintaan. Säästä loput maustevoista myöhempään käyttöön. Kääri leikkeet pituussuunnassa tiukalle rullalle. Kääri jokainen rulla vielä kahden serranokinkkuviipaleen sisään, ja varmista kiinnitys hammastikulla.
Paahdettu ruusukaali:
Leikkaa ruusukaalit puoliksi kulhoon. Sulata maustevoi kattilassa ja kaada se leikattujen ruusukaalien päälle. Mausta rouhitulla mustapippurilla ja sekoita. Vuoraa uunivuoka leivinpaperilla ja siirrä maustetut ruusukaalit vuokaan. Nosta kanarullat ruusukaalien päälle. Kypsennä vuokaa uunissa, kunnes leikkeen sisälämpö saavuttaa 72 astetta ja kaalit ovat kauniin paahtuneita.
Marinoitu punasipuli:
Kuori punasipuli ja hienonna veitsellä pieniksi kuutioiksi. Lisää kattilaan etikka, sokeri, vesi ja sipulikuutiot. Kiehauta seos ja anna jäähtyä jääkaapissa. Siivilöi neste pois.
Sienikerma:
Hienonna salottisipulit ja sienet veitsellä. Lämmitä paistinpannu ja paista sipulit ja sienet keskilämmöllä nokareessa voita kullanruskeiksi. Lisää pannulle valkoviini ja hienonnettu valkosipulinkynsi. Keitä viini kasaan, kunnes jäljellä on noin puolet ja lisää kanaliemi ja kerma. Keitä keskilämmöllä, kunnes nesteestä neljäsosa on haihtunut. Mausta kastike soijalla, rouhitulla mustapippurilla ja suolalla.
Tarjoile.
Hienonna anjovis karkeasti veitsellä ja ripottele vuokaan paahdettujen kaalien päälle.
Ripottele myös marinoitu sipuli kaalien päälle. Hienonna ruohosipuli veitsellä hienoksi ja ripottele kaalien päälle.
-
Gluteeniton