Kiiskin tila   lumi

Kotitilan elämää

Omasta mielestämme parasta kananpoikaa

Kotitilan elämää Kiiskin tilalla

Kotitilan elämää blogi

Tervetuloa seuraamaan Kiiskin tilan arkea ja sitä, miten me olemme mukana kehittämässä eläinten hyvinvoinnin seurantaa ja kehitystä tekoälyn avulla. Samalla lisäämme alkutuotannon läpinäkyvyyttä teille kuluttajille asti.

Minä olen Mikko Kiiski ja olen neljännessä polvessa Kiiskin tilan isäntä. Meillä aloitettiin Kariniemen kananpoikien kasvatus vuonna 1987. Olemme mukana mielenkiintoisessa Kariniemen kehitystyössä, jossa kameroiden avulla mallinnetaan ja tarkkaillaan kananpoikien käyttäytymistä ja hyvinvointia. Eläinten hyvinvoinnin varmistamisessa tarvitaan aina ihmissilmää, mutta parhaimmillaan uudet teknologiat tarjoavat uutta näkökulmaa. Esimerkiksi kameroilla pystytään tarkkailemaan lintuja ja olosuhteita silloinkin, kun en itse ole paikalla.

Tuottajan työssä tärkeintä on huolehtia eläinten hyvinvoinnista ja varmistaa, että kuluttajat saavat hyviä ja turvallisia tuotteita. Toivon, että tämä projekti lisää läpinäkyvyyttä, miten kananpoikien terveydestä ja hyvinvoinnista huolehditaan tiloilla. Uskon, että löydämme vielä enemmän syitä olla ylpeitä kotimaisesta puhtaasta ruuasta.

Omat suosikkini Kariniemen kananpojan valikoimasta ovat hunaja- ja liekkisiivet.