
Näin onnistut Minuuttipihvin grillauksessa
Grillaa ohuet pihvit nopeasti kuumalla lämmöllä kypsiksi ja nauti heti. Pihvi on kypsä, kun sen sisälämpötila on 75 astetta. Kananpojan fileiden maustamiseen sopivat erinomaisesti pintaan hierottavat mausteet. Näin pinta on maukas, mutta myös lihan maku tulee esiin. Minuuttipihvit ja fileepihvit saattavat huolimattomasti grillattuna kuivahtaa. Tähän vaivaan auttaa se, että käyttää valmiiksi miedosti suolattuja ja valmiiksi marinoituja tuotteita. Suola auttaa sitomaan nestettä lihaksessa, jolloin tuote pysyy paremmin mehukkaana. Eli jos maustat Minuuttipihvin itse, kannattaa pihvit laittaa maustumaan jo hyvissä ajoin ja Marinadissa/mausteseoksessa tulisi olla mieto suola valmiiksi.
1.
Ota Minuuttipihvit huoneen lämpöön 30 minuuttia ennen grillausta. Pyyhkäise ylimääräinen marinadi pinnasta talouspaperilla. Kuumenna tällä välin grilli.
2.
Asettele valmiiksi -tai itse maustetut Minuuttipihvit kuumaan grilliin. Grillin tulee alkuun olla todella kuuma, jolloin kanan ritilöihin kiinni palamisen riski pienenee.
3.
Grillaa Minuuttipihvit kuumassa grillissä suoralla lämmöllä noin 3 minuuttia per puoli
4.
Anna pihvien vetäytyä pari minuuttia ja tarjoile.
