Ala-Jaakolan tila
Ala-Jaakolan kotitila sijaitsee Porin Laviassa ja on ollut saman suvun hallussa jo vuodesta 1684. Tilan pitkään historiaan sisältyy lypsykarjan ja lihakarjan pitoa sekä viljan viljelyä ennen nykyistä Kariniemen kananpoikien kasvatusta.
Tilan edellinen omistaja Antti Seppä oli jo aikaisemmin työskennellyt siipikarjan parissa, ja se innoitti häntä aloittamaan kananpoikien kasvatuksen vuonna 1979. Alkuvuodesta 2007 nopean sukupolvenvaihdoksen saattelemana tilan toiminnan harjoittamista jatkoi nykyinen viljelijä Jaakko Seppä.
Aluksi kananpoikia oli kerralla 15 000 ja nykyisin, 39 vuotta myöhemmin, tilalla voi kasvaa jopa 60 000 kananpoikaa yhtä aikaa. Kanalat lämmitetään kotimaisella energialla ja kevyt polttoöljy riittää varalämmön lähteeksi. Seuraava askel tilan kehittämisessä on korvata kanaloiden valaistus LED-valotekniikalla, mikä tuo energiatehokkuutta ja minimoi ympäristöön kohdistuvia haittavaikutuksia.
Kotitilan peltoviljely on kohdistettu täysin Kariniemen kananpojan ravintoon. Pelloilla kasvaa pääasiassa kevätvehnää, jolloin tiedetään, että vehnä on laadukasta ja puhdasta niin vehnän taudeista kuin myös hukkakaurasta. Omalla kevätvehnän viljelyllä turvataan osaltaan hygieniaa rehustuksessa. Tilalla pääasiassa käytettävä rehutiiviste valmistetaan Huittisten Vampulassa Satarehu Oy:ssä. Tilan läheisyydessä toimiva rehutehdas tuo energiasäästöjä, koska rehutiivisten kuljetusmatkat ovat lyhyet ja tehdas käyttää rehutiivisteen valmistukseen täysin kotimaista energiaa. Näin turvataan myös käytettävän rehun vähäiset ympäristövaikutukset niin rehun siirrossa tilalle kuin myös sen valmistuksessa.
Isännän terveiset kotikokeille: ”Älkää katsoko kaupassa hintaa vaan ostakaa Kariniemen kananpoikaa, jolloin tiedätte saavanne kotimaista ja antibioottivapaata siipikarjan lihaa ruokapöytään.”