
Koko kansan suosikki nyt helposti kypsänä

Suomalaiset suosivat broileria, se on eniten kulutettu lihalaatu*, joka maistuu kaikille ikäryhmille. Broilerissa arvostetaan sen helppoutta, onnistumisvarmuutta ruuanvalmistuksessa sekä mietoa makua, joka sopii monenlaisiin ruokiin. Nyt helppous on saavuttanut uuden tason, kun valittavana on kypsät ja helpot kanatuotteet.
Kotitalouksista 60 % käyttää broilerinlihaa vähintään kerran viikossa, 84 % vähintään 1–3 kertaa kuukaudessa. 11 % ilmoittaa lisäävänsä kulutusta tästä entisestään. Nopeaa ja vaivatonta ruuanvalmistusta arvostaa 58 % kuluttajista ja sama määrä ilmoittaa mieluisammaksi proteiininlähteekseen kanan**. Tähän tarpeeseen sopivat kypsät suikaleet ja palat.
Tutut ruuat entistä helpommin
Ruuanlaiton nopeus, varmuus lihan kypsyydestä ja mehukkuudesta, vaivattomuus käsittelyssä sekä helppous annostelussa, kun paistamisen myötä tapahtuvaa painohävikkiä ei tapahdu, ovat esimerkkejä eduista, joita kypsän lihan käyttäminen tuo kotikeittiöön. Kypsät suikaleet, fileet ja palat sopivat lähes kaikkiin tuttuihin kanaruokiin keitoista laatikoihin, wokkeihin tai salaatteihin ja niitä voi napostella myös sellaisenaan. Arkiruuanlaitto tuskin on koskaan ollut näin helppoa.
Helppo proteiinilisä
Kypsän lihan valmistukseen on käytetty yli 100 % lihaa, eli tuotteet ovat runsasproteiinisia. Broilerissa proteiinin laatu on aina korkealaatuista, sillä se sisältää kaikki välttämättömät aminohapot hyvin imeytyvässä muodossa. Broilerinlihassa myös rasvan laatu on hyvä, koska alle kolmasosa rasvasta on tyydyttynyttä, kovaa rasvaa. Kypsät ja helpot kanatuotteet ovat valmiiksi suolattuja ja maustettuja ja tämä on hyvä huomioida ruuanvalmistuksessa -usein suolalisäystä ei tarvita.
Valmiiksi pakatun kypsän lihan on säilyttävä pakkauksessaan hyvänä niin ulkonäöllisesti, rakenteen kuin maunkin osalta. Siksi niissä käytetään lisäaineita, kuten happamuudensäätöaineita, jotta tuotteen maku ja väri säilyvät moitteettomina sekä stabilointiaineita, jotta tuotteen rakenne pysyy mehevänä viimeiseen käyttöpäivään asti. Näin myös varmistetaan, että tuote on turvallinen käyttää koko sen käyttöajan.
Kariniemen kypsät ja helpot-tuotteet valmistetaan aina suomalaisesta, ilman antibiootteja kasvatetusta lihasta, kuten muutkin Kariniemen kotitilan tuotteet.
*) Luke: Mitä Suomessa syötiin vuonna 2024
**) Taloustutkimus Oy, Suomi Syö 2024
