Vastuullisuus

Kariniemen tapaan

Tavoitteemme on olla paras ja vastuullisin vaihtoehto, kun valitsen kananpoikaa lautasellesi.

Meillä hyvä syntyy hyvästä.

Kariniemen® ilmastoresepti 

Uskomme, että hyvä syntyy hyvästä. Siksi Kariniemen kotitiloilla tuotantoketjua on kehitetty ja ympäristövaikutuksia pienennetty jo 2000-luvulta asti. Nyt tiloilla on aloitettu seuraava kehitysvaihe, jonka tavoitteena on viedä sopimustuotanto kohti entistä vastuullisempaa ruoantuotantoa. Olemme laskeneet hiilijalanjäljen kymmeneltä Kariniemen kotitilalta. Kariniemen kotitilojen hiilijalanjälki on keskimäärin 2,4 kg CO2e eläimen elopainokiloa kohden, joka on pienin Suomessa mitatuista. Laskennassa on käytetty suomalaisia ja tilakohtaisia lähtötietoja. Hiilijalanjäljen laskenta perustuu kansainvälisiin ISO-standardeihin ja IPCC:n suosituksiin. Tilojen apuna ovat ekosysteemikumppanit, joiden avulla tiloille luodaan omat reseptit, joilla hiilijalanjälkeä edelleen pienennetään.

Kotitiloilla keskitytään ensimmäisen vuoden aikana peltoviljelyyn, koska pellon satotason nostaminen, kasvipeitteisyyden lisääminen ja täsmälannoitus ovat tilan hiilijalanjäljen kannalta merkittäviä tekijöitä. Pilottitilat saavat käyttöönsä myös tekniikkaa, jonka avulla pellon hiilensidontaa voidaan todentaa. 

Me haluamme tarjota kuluttajille entistä maistuvampaa elämää – tänään ja huomenna. Uudet toimenpiteet kotitiloilla varmistavat, että kuluttaja voi syödä suomalaista Kariniemen kananpoikaa hyvällä omalla tunnolla nyt ja tulevaisuudessa. Tavoitteemme on olla paras ja vastuullisin vaihtoehto, kun valitset lihaa lautasellesi.

Tutustu tässä kehittyvään tuotantopolkuumme.

Kariniemen
kotiseutu – hyvä
syntyy hyvästä

Kotitiloilla
ammattitaito kehittyy
ja periytyy

Oma energia
turvana

Lintujen hyvinvointi
huomioiden

Vapaana pehkulla
kuopsutellen

Terveenä
ilman lääkkeitä

Kotitilan
viljaa syöden

Ainutlaatuinen
puhdas ruoka-aitta

Uusi ekologinen
kanaruokatehdas

Kanaruokaekspertti
kuuntelee, keksii
ja kehittää

Maukkaat ja kevyet
kanaruokasuosikit
arkeen ja juhlaan