Vastuullisuus

Kariniemen tapaan

Tavoitteemme on olla paras ja vastuullisin vaihtoehto, kun valitset kananpoikaa lautasellesi.

Meillä hyvä syntyy hyvästä.

Euroopan uudenaikaisin kanaruokayksikkö Raumalla

Kariniemen kananpoikatuotteet valmistetaan Raumalla. Tutustu tässä Euroopan vastuullisimpaan ja teknologialtaan moderneimpaan siipikarjatehtaaseen.

Eläinten hyvinvointi

Kananpojan koko pienenee. Se vaikuttaa lintujen hyvinvointiin ja hävikin hallintaan. Kananpojat tuodaan Raumalle keskimäärin 80 km etäisyydellä olevilta Kariniemen kotitiloilta. Vastaanottotilojen olosuhteita ja käsittelyvaiheita on kehitetty ja parannettu.

Tilakohtainen jäljitettävyys

Kananpojat tulevat 78 kotitilalta, jotka sijaitsevat lähekkäin Kariniemen kotiseudulla, 80 km etäisyydellä Rauman kanaruokayksiköstä. Kaikkien kananpoikien kotitila tiedetään, ja siksi Kariniemen kananpoika onkin lähiruokaa parhaimmillaan. Tilakohtainen jäljitettävyys tulee Kariniemen pakkauksiin asteittain.

Uusia tuotemahdollisuuksia

Koko kananpoika hyödynnetään nyt niin, että hävikkiä syntyy mahdollisimman vähän.

Entistäkin parempi laatu

Laatu on meille Kariniemen kotiseudulla kunnia-asia. Uuden Rauman kanaruokien valmistuspaikan ansiosta tästä laadusta pääsevät nyt nauttimaan kaikki parhaiden makujen ystävät.

Ympäristöystävällisyys

Ympäristövaikutusten minimoimiseksi hyödynnetään prosessien eri vaiheissa syntyvää hukkalämpöä. Se pystytään nyt varastoimaan laitoksen lämmöntalteenottojärjestelmään. Ratkaisulla saadaan korvattua huomattava osa kaukolämpöä, jolla on jo itsessään vähäiset ympäristövaikutukset, koska se on vihreää kaukolämpöä. Jätevedet käsitellään tehokkaasti yhteistyössä Rauman metsäteollisuuden kanssa.

Henkilöstön hyvinvointi ja työturvallisuus

Rauman kanaruokayksikkö käsittelee yli 150 000 suomalaista kananpoikaa päivittäin. Kariniemen kotiseudulla kanaruokayksikkö työllistää noin 450 henkilöä. Terveyden ja hyvinvoinnin laitos on ollut mukana työolojen suunnittelussa. Työturvallisuuteen ja ergonomiaan on kiinnitetty huomiota kattavasti koko toimintaprosessissa.