#kananiksi: Näin paistat mehevintä uunikanaa

Opi uusia kanakokkaustaitoja Kariniemen niksivideoista! Kaiken maailman kananikseistä saat näppäriä vinkkejä niin arkiseen kuin juhlavampaankin ruoanlaittoon. Tämä #kananiksi vinkkaa, miten uunikanasta tulee kaikkein makoisinta.

Kananpoika on kätevä raaka-aine, sillä se kypsyy uunissa jo 30-45 minuutissa. Mutta jos sinulla vain on aikaa, kannattaa kanaherkku jättää muhimaan vielä ylimääräiseksi vartiksi. Näin siitä tulee erityisen mehevää ja mureaa. Älä kuitenkaan pidä kanaa uunissa yli puoltatoista tuntia, ettei se pääse kuivahtamaan.


Siirappikanaa uunissa
75 minuuttia
4 annosta

1 Kariniemen Kananpojan Uunibroileri maustamaton n. 1,3 kg
10 keskikokoista perunaa
2 isoa porkkanaa
½ dl vaahterasiirappia
1 ruukku timjamia hienonnettuna
1 rkl suolaa

Katso #kananiksi: näin paloittelet kananpojan ohje kokonaisen kananpojan paloittelemiseksi. Aseta kokonaisesta kananpojasta paloitellut kanapalat sekoituskulhoon.

Lisää kulhoon mausteet ja juurekset ja sekoiteta ne kananpalojen kanssa. Kaada kananpalat ja kasvikset uuninkestävään astiaan ja laita uuniin175°C asteeseen tunniksi. Valele paiston aikana pari kertaa.


Kaikki jo ilmestyneet Kariniemen Kananiksit löydät resepti-valikon alta kokkausvinkeistä sekä Kariniemen YouTube-kanavalta.