#kananiksi: Näin paloittelet kananpojan

Opi uusia kanakokkaustaitoja Kariniemen niksivideoista! Kaiken maailman kananikseistä saat näppäriä vinkkejä niin arkiseen kuin juhlavampaankin ruoanlaittoon. Tämä #kananiksi näyttää helpon tavan paloitella kokonainen kananpoika.

Kariniemen kanaherkuista löytyy niin koipia kuin rintafileitäkin, mutta moni pilkkoo mielellään kokonaisen kananpojan itse ja hyödyntää sen kaikki osat. Paloittelu on helppoa, kun leikkaat videolla osoitetuista pehmeistä nivelkohdista. Kannattaa säästää selkäranka ja muut ylimääräisiltä vaikuttavat palat, niin voit tehdä niistä maukkaan kanaliemen alla olevan reseptin mukaan.

Aasialainen kanaliemi
45 minuuttia
1 litra

Kanan ranka ja muita ylijääneitä osia
2 kevätsipulin vartta tai salottisipulia isoiksi paloiksi pilkottuna
1 porkkana reiluina paloina
4 valkosipulinkynttä
1 pala tuoretta inkivääriä (n. 5 cm)

Lisää pataan ensimmäiseksi kanan nahka. Aseta pataan sitten porkkanat ja sipulit ja kuullota ne nahasta irronneesta rasvassa. Kun porkkanat ja sipulit ovat valmiita, lisää pataan saksilla pilkottu kanan ranka. 

Lisää pataan 2 dl vettä sekä inkivääri kuorittuna ja pilkottuna. Keitä lientä 30-45 minuuttia, kunnes jäljellä on noin litra nestettä. Viimeiseksi siivilöi liemi tiheällä siivilällä kulhoon. Siivilöi lopuksi liemi tiheällä siivilällä kulhoon.

Vinkki: Voit muunnella liemen makua lisäämällä suolaa, yrttejä, makeutta ja happamuutta. Jos et halua käyttää lientä heti, voit varastoida sitä esimerkiksi jääpalapusseihin pakastettuna.

Kaikki jo ilmestyneet Kariniemen Kananiksit löydät resepti-valikon alta kokkausvinkeistä sekä Kariniemen YouTube-kanavalta.