
Kananiksi: Näin valmistat juhlavan kana-aterian
Opi uusia kanakokkaustaitoja Kariniemen niksivideoista! Kaiken maailman kananikseistä saat näppäriä vinkkejä niin arkiseen kuin juhlavampaankin ruoanlaittoon. Tämä #kananiksi opettaa kätevän tavan valmistaa koko juhlava kana-ateria kerralla paistopussissa.
Kokonainen kananpoika on näyttävä juhlatarjoilu, joka sopii moneen ruokavalioon. Laitat koko aterian helposti sujauttamalla täytetyn kananpojan lisukkeineen paistopussissa uuniin. Lopuksi voit vain leikata pussin reunat pois, niin ateria on valmis tarjottavaksi. Kanan kylkeen sopii esimerkiksi mehukas olutbulgur ja sitruuna-lakritsikastike.
Juhlakana sitruuna-lakritsikastikkeella
4-6 annosta
120 minuuttia
1 kpl kokonainen maustamaton broileri n. 1,3 kg
Täyte:
5 viipaletta vaaleaa paahtoleipää
1 sipuli hienonnettuna
3 valkosipulinkynttä hienonnettuna
tilkka oliiviöljyä
1 ruukku persiljaa hienonnettuna
½ ruukkua timjamia hienonnettuna
½ sitruunankuori raastettuna
½ sitruunan mehu puristettuna
3 rkl voita
1 tl suolaa
mustapippuria myllystä
Olutbulgur:
3 dl bulguria
½ tl suolaa
1 plo (0,33 l) olutta
2 dl vettä
20 g korintteja
Sitruuna-lakritsikastike:
2 dl vettä
1 tl maizenaa
½ kanaliemikuutio
1 rkl kanafondia
½ dl kermaa
10 g pala lakupötköstä hienonnettuna
50 g voita
½ sitruunan mehu puristettuna
½ sitruunan kuori raastettuna
Ota broileri huoneenlämpöön vähintään 30 min ennen valmistusta. Paahda leivät ja kuutioi ne. Freesaa sipulit ja valkosipulit pannulla öljyn kera. Sekoita joukkoon yrtit, sitruunan kuori ja mehu, pehmeä voi sekä mausteet. Täytä kana täytteellä.
Mittaa bulgur paistopussiin. Lisää joukkoon suola ja korintit. Kaada neste päälle ja sekoita. Laita täytetty broileri bulgurin päälle ja sulje pussi. Leikkaa pussista kulma auki ja paista 175 °C uunissa 1,5 h.
Sekoita maizena kylmään veteen. Kuumenna vesi, liemikuutio, kerma ja hienonnettu lakritsi kattilassa. Anna kiehua hiljalleen muutama minuutti koko ajan sekoittaen. Vispaa voi joukkoon pieninä kuutioina. Lisää lopuksi sitruunan mehu ja kuori ja tarkista suolan määrä.
