Chakhokhbili – georgialainen kanapata
Kokonaisaika: 90 min
Kypsennysaika: 80 min
Työaika: 10 min
Valmistusohje
- Leikkaa koipireidet koiven ja reisipalan välisestä nivelestä kahteen osaan. Ruskista koivet ja reidet rypsiöljyssä kuumalla pannulla. Mausta suolalla ja siirrä koivet ja reidet pataan.
- Kuutioi paprika ja viipaloi sipulit sekä valkosipulinkynnet. Lisää pannulle sipuli, paprika ja valkosipuli ja freesaa, kunnes kasvikset pehmenevät. Lisää pannulle jauhetut korianterinsiemenet ja chilihiutaleet.
- Kaada purkkitomaatit kasvisten joukkoon. Pieni tomaatteja lastalla hieman. Lisää joukkoon adjika. Kiehauta ja lisää seos pataan kanan kaveriksi. Kuumenna uuni 175 asteeseen ja hauduta pataa reilun tunnin ajan, kunnes koivet ja reidet ovat meheviä ja kypsiä. Viipaloi jalapenot ja lisää viipaleet pataan. Mausta suolalla ja rouhitulla mustapippurilla.
- Hienonna korianteri ja sekoita silppu chakhokhbilin joukkoon. Tarjoa kanapata naanleivän tai paahdettujen perunoiden kera.