![Kariniemen Kananpojan Koipipala marinoitu](/globalassets/emmi/finland/tuotekuvat/tuotemerkit/kariniemen/2931-kariniemen-kananpojan-koipipala-marinoitu-n.-15-kg_20240318125817.png?preset=HK.4col.3/2.Max)
![Coq au vin - kukkoa viinissä](/globalassets/emmi/finland/kariniemen/kariniemen-kotisivut/kariniemen.fi-reseptikuvat/kariniemen-kansikuvat-syksy-talvi-2018--17_20240626062457.jpg?preset=HK.6col.Auto.Scale)
Coq au vin - kukkoa viinissä
Kokonaisaika: 120 min
Kypsennysaika: 100 min
Työaika: 20 min
Valmistusohje
- Pyörittele koipipalat vehnäjauhoissa ja paista isossa padassa voi-oliiviöljyseoksessa kaunis väri. Siirrä sivuun odottamaan.
- Freesaa sipuli, porkkana, sellerivarsi, helmisipulit, herkkusienet ja valkosipulit samassa padassa niin, että saavat hieman väriä ja alkavat pehmetä. Kuutioi ja paista pekoni paistinpannulla.
- Lisää joukkoon ruskistetut kananpojan koivet, paistettu pekoni, tomaattipyree, laakerinlehdet, timjaminoksat ja punaviini. Anna kiehua niin, että punaviinistä on jäljellä noin puolet ja lisää kanaliemi. Mausta suolalla ja mustapippurilla.
- Anna kiehua hiljalleen noin 1,5 tuntia välillä sekoitellen. Voit myös loppukypsentää padan 160 asteisessa uunissa noin 2 tuntia.
- Tarjoa keitetyn riisin ja salaatin kera.