![Kariniemen Kananpojan jauheliha](/globalassets/emmi/finland/tuotekuvat/tuotemerkit/kariniemen/2344-kariniemen-kananpojan-jauheliha-400-g_20230322110227.jpg?preset=HK.4col.3/2.Max)
![Gyoza](/globalassets/emmi/finland/ruokakuvat/siipikarja/kanakirja-2017-kaikki-kananpojasta/kanakirja_chickengyoza_20200921075209.jpg?preset=HK.6col.Auto.Scale)
Gyoza
Kokonaisaika: 40 min
Kypsennysaika: 20 min
Työaika: 20 min
Valmistusohje
- Laita kaali ja 2 tl suolaa kulhoon. Sekoita. Anna maustua huoneenlämmössä vartin. Kaada kaali puhtaan keittiöpyyhkeen päälle, kääri nyytiksi ja purista mahdollisimman paljon kosteutta pois kaalista.
- Yhdistä kananpojan jauheliha, kaali, 1 tl suolaa, valkopippuri, valkosipuli, kevätsipuli, inkivääri, sokeri ja seesamiöljy kulhossa. Sekoita taikinaksi.
- Tee nyytit yksi kerrallaan seuraavasti: aseta kuori avonaisen kämmenen päälle ja nosta kuoren päälle vajaa ruokalusikallinen täytettä. Kasta kostetulla sormenpäällä kuoren reunoja, mutta älä käytä liikaa vettä. Käännä reunat puolikuun muotoon yhteen ja rypytä kiinni.
- Lämmitä pinnoitetulla pannulla kasviöljy keskilämmöllä kuumaksi. Asettele nyytit pannulle yhteen kerrokseen ja paista välillä pannua heiluttaen noin 3 minuuttia, kunnes nyytit ovat pohjasta tasaisen ruskeita.
- Lisää lämpöä ja lisää pannulle pari desiä kuumaa vettä. Peitä kannella ja anna nyyttien kypsyä höyryssä noin 3 minuuttia.
- Poista kansi ja jatka kypsentämistä välillä pannua heiluttaen. Käytä lastaa, jos nyytit uhkaavat tarttua pannuun kiinni.
- Jatka kunnes vesi on kokonaan haihtunut ja nyytit ovat taas pohjalta rapeita, noin 2 minuuttia. Tarjoa heti dippikastikkeen kanssa.