![Kariniemen Kananpojan Fileesuikale valkosipuli](/globalassets/emmi/finland/tuotekuvat/tuotemerkit/kariniemen/2516-kariniemen-kananpojan-fileesuikale-kolme-pippuria-450-g_20240423220212.png?preset=HK.4col.3/2.Max)
![Kana-valkosipulikeitto](/globalassets/emmi/finland/kariniemen/kariniemen-kotisivut/kariniemen.fi-reseptikuvat/kana-valkosipulikeitto-2-14433_20230929095407.jpg?preset=HK.6col.Auto.Scale)
Kana-valkosipulikeitto
Kokonaisaika: 25 min
Kypsennysaika: 15 min
Työaika: 10 min
Valmistusohje
- Kuumenna öljy kattilassa ja lisää valkosipuleista irrotetut kynnet kuorineen. Anna kynsien kypsyä öljyssä 15 minuuttia, kunnes ne ovat vaaleanruskeita ja pehmeitä. Varo polttamasta! Nostele kypsät kynnet kattilasta lautaselle jäähtymään.
- Purista hieman jäähtyneistä kynsistä tahnamainen valkosipuli ulos (kuoria ei tarvita).
- Hienonna chorizo ja paista palaset samassa kattilassa rapeiksi. Lisää loppuvaiheessa sekaan myös kanasuikaleet ja anna niiden ruskistua.
- Lisää joukkoon timjaminoksista revityt lehdet, valkosipulitahna ja paprikajauhe. Sekoittele hetki ja kaada joukkoon kanaliemi. Kuumenna kiehuvaksi ja tarkista suolan riittävyys.
- Annostele kiehuva keitto lämmitettyihin kulhoihin, riko jokaiseen kulhoon yksi kananmuna ja anna kananmunan hyytyä hetki. Riko paahdettua ciabattaa keiton joukkoon ja tarjoile.