![Kariniemen Kananpojan Paistileike](/globalassets/emmi/finland/tuotekuvat/tuotemerkit/kariniemen/2778-kariniemen-kananpojan-paistileike-maustamaton-600-g_20240318130205.png?preset=HK.4col.3/2.Max)
![Karibialaista kananpoikaa ja sahramirisottoa](/globalassets/emmi/finland/kariniemen/kariniemen-kotisivut/kariniemen.fi-reseptikuvat/sahramirisotto_kariniemen_paistileikkeet_23-05-190042_20240626061217.jpg?preset=HK.6col.Auto.Scale)
Karibialaista kananpoikaa ja sahramirisottoa
Kokonaisaika: 45 min
Kypsennysaika: 40 min
Työaika: 5 min
Valmistusohje
- Hiero oliiviöljy ja mausteseos paistileikkeiden pintaan ja anna maustua tunnin ajan. Grillaa tai paista paistileikkeitä noin 20 minuuttia, kunnes ne ovat mehevän kypsiä. Anna vetäytyä ennen tarjoilua.
Sahramirisotto
- Kuullota sipuleita oliiviöljyssä, kunnes ne alkavat pehmetä. Lisää mukaan risottoriisi ja jatka kuullottamista pari minuuttia.
- Kaada mukaan valkoviini ja sekoittele, kunnes lähes kaikki viini on imeytynyt.
- Ala lisäämään kanalientä joukkoon desi kerrallaan. Anna edellisen liemen aina imeytyä lähes kokonaan ennen seuraavan desin lisäämistä. Jatka tätä, kunnes riisi on lähes kypsää.
- Ota kattila pois liedeltä ja lisää mukaan raastettu parmesaani, sahrami, voi ja sitruunamehu. Mausta suolalla ja sekoita huolellisesti. Risotto saa olla aina riisipuuromaisen löysää.
Persilja-chiliöljy
- Laita kaikki ainekset kulhoon ja ”poraa” sauvasekoittajalla sileäksi. Anna maustua puolisen tuntia.