![Kariniemen Kananpojan Fileesuikale hunaja](/globalassets/emmi/finland/tuotekuvat/tuotemerkit/kariniemen/2507-kariniemen-kananpojan-fileesuikale-hunaja-450-g_20240318131753.png?preset=HK.4col.3/2.Max)
![Kotoinen kanakeitto](/globalassets/emmi/finland/kariniemen/kariniemen-kotisivut/kariniemen.fi-reseptikuvat/kananpojankeitto_20231018113517.jpg?preset=HK.6col.Auto.Scale)
Kotoinen kanakeitto
Kokonaisaika: 30 min
Kypsennysaika: 25 min
Työaika: 5 min
Valmistusohje
- Kuumenna öljy kattilassa ja paista Kananpojan Fileesuikaleet kauttaaltaan. Mausta kana suolalla ja halutessasi myös paprikajauheella.
- Lisää kattilaan vesi, kanaliemikuutiot, laakerinlehdet ja mustapippurit.
- Puolita purjo pituussuunnassa ja huuhtele lehtien välit vedellä. Leikkaa huuhdeltu purjo ohuiksi viipaleiksi.
- Kuori palsternakka, porkkanat, juuriselleri ja perunat ja kuutioi ne sopiviksi suupaloiksi.
- Lisää kiehuvaan nesteeseen ensin porkkanat ja juuriselleri. Anna keiton kiehua hiljalleen noin viisi minuuttia ja lisää sitten perunat ja palsternakka.
- Anna ruoan muhia, kunnes juurekset ovat kypsiä. Tarkista lopuksi maku ja lisää tarvittaessa suolaa.
- Riivi vielä valmiiseen keittoon tuoretta timjamia tai hienonna lipstikkaa. Nauti kuumana.