![Kariniemen Kananpojan grillimakkara](/globalassets/emmi/finland/tuotekuvat/tuotemerkit/kariniemen/5503-kariniemen-kananpojan-grillimakkara-260-g_20230118135035.jpg?preset=HK.4col.3/2.Max)
![Makkarakastike](/globalassets/emmi/finland/kariniemen/kariniemen-kotisivut/kariniemen.fi-reseptikuvat/kariniemen_kanamakkarakastike_00598_20240102093109.jpg?preset=HK.6col.Auto.Scale)
Makkarakastike
Kokonaisaika: 25 min
Kypsennysaika: 20 min
Työaika: 5 min
Helppo
Valmistusohje
-
Leikkaa makkarat paloiksi. Ruskista makkarapalat noin nokareessa voita kauniin värisiksi. Laita ruskistetut makkarat sivuun ja lisää pannulle kuutioitu sipuli ja loppu voi.
-
Kuullota sipulia keskilämmöllä, kunnes se alkaa hieman pehmetä. Lisää pannulle vehnäjauho ja ruskista lastalla koko ajan sekoittaen, kunnes jauhot ruskistuvat. Tässä hommassa maltti on valttia.
-
Kun jauhot ovat saaneet kauniin ruskean värin kaada joukkoon kanaliemi, maustepippurit ja suolakurkkuliemi koko ajan ahkerasti sekoittaen. Kiehauta kastike välillä sekoitellen ja lisää lopuksi makkarat joukkoon.
-
Anna hautua hiljalleen noin 15 minuuttia. Mausta suolalla ja tarjoa keitettyjen perunoiden tai perunamuusin sekä suolakurkkuviipaleiden kera.