![Kariniemen Kalkkunan Filee maustamaton](/globalassets/emmi/finland/tuotekuvat/tuotemerkit/kariniemen/2176-kariniemen-kalkkunan-filee-maustamaton-n.-11-kg_20230118134350.png?preset=HK.4col.3/2.Max)
![Pippuripaahdettu kalkkuna](/globalassets/emmi/finland/kariniemen/kariniemen-kotisivut/kariniemen.fi-reseptikuvat/pippurikalkkuna_joulutilaisuus00279-_20240626054927.jpg?preset=HK.6col.Auto.Scale)
Pippuripaahdettu kalkkuna
Kokonaisaika: 60 min
Kypsennysaika: 50 min
Työaika: 10 min
Valmistusohje
- Murskaa kaikki pippurit sekä fenkolin- ja korianterinsiemenet morttelissa karkeasti. Kuivaa kalkkunanfileen pinta talouspaperilla. Ripottele pintaan suola ja anna maustua puolisen tuntia.
- Hiero fileen pintaan mausteseos. Paahda filee pienessä määrässä öljyä ja voita kauniin paahteisen väriseksi.
- Kypsennä lopuksi 150-asteisessa uunissa noin puoli tuntia, kunnes sisälämpö on 72 astetta. Jäähdytä yön yli, leikkaa ohuiksi viipaleiksi ja tarjoa joulupöydässä kinkun tapaan.