Rapeat kanapuikot ja valkosipuliherneet
Kokonaisaika: 30 min
Kypsennysaika: 15 min
Työaika: 15 min
Valmistusohje
- Mittaa vehnäjauhot lautaselle ja riko kananmuna toiselle lautaselle. Vatkaa kananmunan rakenne rikki haarukalla. Laita krutongit pakastepussiin ja murskaa ne esimerkiksi kaulimella.
- Leikkaa Minuuttipihvit pitkittäin kolmeen osaan ja kasta palat ensin vehnäjauhoissa, sitten kananmunassa ja lopuksi krutonkimurskassa.
- Paista puikot kypsiksi ja kauniin ruskeiksi pannulla kohtuullisella lämmöllä ja minuuttipihvien rasiassa olevaa öljyä käyttäen. Lisää tarvittaessa pannulle rypsiöljyä. Tarjoa kanapuikkojen seuraksi valkosipuliherneitä.
Valkosipuliherneet
- Kuumenna voi pannulla ja pyörittele siinä sipulikuutiot ja murskattu valkosipuli pehmeiksi.
- Lisää joukkoon jäiset herneet ja neste.
- Mausta suolalla ja anna kuumeta kannen alla n. 5 min, kunnes herneet ovat kuumenneet. Sekoittele välillä.