Appelsiiniglaseerattua kalkkunaa
Kalkkuna on hyvä pikkujouluruoka moneen makuun. Glaseerauksella saat kalkkunan fileestä paitsi maukkaan myös tyylikkään tarjoilun.
4 annosta
-
Uuniin
Valmistusaineet
1 kpl Kariniemen Kalkkunan Filee maustamaton n. 1,1 kg
2 dl appelsiinimarmeladia
1 tl hunajaa
1 dl appelsiinimehua
2 tl suolaa
½ tl mustapippuria
Omena-piparjuurimaustettu perunasose:
1 kg perunoita
1 kpl Granny Smith -omenoita
1 rkl voita
1 tl piparjuuritahnaa
150 g ranskankermaa
1 tl suolaa
1/4 tl mustapippuria
Resepti
Kiehauta appelsiinimarmeladi, hunaja ja appelsiinimehu kattilassa. Mausta kalkkuna suolalla ja pippurilla. Ota pannulla kaunis väri fileen pintaan. Laita uuniin ja kypsennä matalalla lämmöllä +100-120 astetta, kunnes lihan sisälämpötila on 68 astetta. Penslaa kalkkunan fileetä glaseerauskastikkeella paiston aikana. Anna kypsän tuotteen levätä hetki ennen viipalointia. Viimeistele appelsiiniglaseerauksella. Tarjoile omena-piparjuurimaustetun perunasoseen kera.
Omena-piparjuurimaustettu perunasose:
Keitä perunoita suolalla maustetussa sedessä noin 15 minuuttia. Lisää kuorittu ja lohkottu omena ja anna hautua kypsäksi. Kaada vesi pois ja soseuta. Lisää voi, piparjuuri ja ranskankerma. Mausta suolalla ja pippurilla. Tarkista maku.
-
Ei lisättyä natriumglutamaattia
-
Gluteeniton