Broilerifilonyytit hunajaisella salaattipedillä
Filotaikinasta ja kanasta syntyvät näyttävät nyytit, jotka sopivat hyvin alkupalaksi, tai mikseivät myös iltapalaksi. Tämä Heli Junttilan laatima resepti on Suomen paras suikalekokki -kilpailun satoa.
6 annosta
-
Uuniin
Valmistusaineet
1 pkt Kariniemen Kananpojan Fileesuikale maustamaton 250 g
1 rkl voita
1 rkl oliiviöljyä
½ purjo (15 cm)
½ tl timjamia
½ sitruunan mehu
mustapippuria myllystä
½ tl savusuolaa
6 viipaletta vuohentuorejuustoa (esim. Président chèvres doux)
½ filotaikinapaketti
2 rkl oliiviöljyä
2 rkl voita
Resepti
Laita oliiviöljy ja voi pannulle. Paista broilerin filesuikaleet suikaloidun purjon kanssa kypsäksi. Mausta paiston aikana timjamilla, sitruunan mehulla, muutamalla kierroksella mustapippuria myllystä sekä savusuolalla. Anna jäähtyä.
Laita uuni lämpiämään 200 asteeseen.
Puolita filotaikinapaketti ja nosta jokaista nyyttiä varten kaksi levyä taitettuna työlaudalle. Jaa broileritäyte filotaikinalevyjen keskelle ja nosta päälle vuohentuorejuustoviipale. Nosta filotaikinan kapeammat reunat ja sen jälkeen pidemmät reunat nyytiksi. Purista nyytit varovasti kiinni.
Sulata voi oliiviöljyn joukkoon ja nosta filonyytit kuumalle pannulle. Anna paistua hiljalleen, kunnes nyyttien pohjat ovat rapeutuneet. Nosta uunin kestävä paistinpannu suoraan uuniin tai nosta nyytit paistonkestävään vuokaan. Paista filonyytteihin kaunis kullankeltainen pinta uunin keskitasolla noin vartin verran.
Tarjoa vuonankaalin sekä hunajavinegretin kanssa. Hunajavinegrettiin tarvitset 2rkl suomalaista juoksevaa hunajaa, 2 rkl oliiviöljyä, 2 rkl omenaviinietikkaa sekä ripauksen suolaa ja mustapippurirouhetta. Vuonankaalia tarvitset pari pussillista (á 150 g).
-
Ei lisättyä natriumglutamaattia
-
Runsasproteiininen