Grillikanaa ja kanelibataatteja

Grillikanaa ja kanelibataatteja

icon star
icon star
icon empty star
icon empty star
icon empty star
Arvostele!

Kananpojan Paistileike on mehevä ja reilun kokoinen pala, joka maistuu herkulliselta ihan sellaisenaan grillattuna. Pakkauksessa on reilu määrä leikkeitä, joten voit kutsua koolle isommankin porukan herkuttelemaan. Grillaa broilerin seuraksi bataattilohkoja, niin saat vaihtelua perunaan.

30 min

3-4 annosta

  • Grilliin Grilliin

Valmistusaineet

1 pkt Kariniemen Kananpojan Paistileike 600 g


Marinadi:

½ dl rypsiöljyä
1 rkl punaviinietikkaa
1 tl suolaa
½ tl rouhittua mustapippuria
½ tl jauhettua juustokuminaa
½ tl jauhettua korianterin siementä
½ tl savupaprikajauhetta
½ tl sipulijauhetta
½ tl valkosipulijauhetta

Kanelibataatit:
n. 1 kg bataattia
3-4 rkl öljyä
½ tl kanelia
¼ tl cayennepippuria
suolaa

4 isoa sipulia lohkoina
2 punaista paprikaa paloina


Resepti

Sekoita keskenään kaikki kananpoikien marinadin ainekset ja pyörittele paistileikkeet marinadissa. Jätä kana maustumaan huoneenlämpöön kasvisten esivalmistelun ajaksi.

Pese ja kuivaa bataatit huolellisesti ja leikkaa ne pituussuunnassa suuriksi lohkoiksi. Voitele lohkot kanelilla ja cayennepippurilla maustetulla öljyllä. Grillaa bataatteja miedolla lämmöllä välillä käännellen ja mausteöljyllä sivellen. Nosta lohkot folion päälle tai foliovuokaan ja ripottele niiden pintaan hieman suolaa. Jätä bataatit grillin ylätasanteelle kananpoikien grillaamisen ajaksi.

Valuta isoimmat marinadit pois paistileikkeiden pinnalta ja grillaa ne kuumassa grillissä molemmin puolin. Pyöräytä myös sipuli- ja paprikalohkot samassa marinadissa ja grillaa ne kuumassa grillissä paistileikkeiden kanssa.

  • Ei lisättyä natriumglutamaattia Ei lisättyä natriumglutamaattia
  • Gluteeniton Gluteeniton
  • Laktoositon Laktoositon
  • Runsasproteiininen Runsasproteiininen