Helppo uunikana ja hunajaisia uunijuureksia
Pilko juurekset Kariniemen pintamaustetun juhlakananpojan kanssa samaan vuokaan ja työnnä uuniin. Tämä helppo ruoka valmistuu itsekseen muhien ja antaa sinulle aikaa muiden ruokien tekoon tai vaikkapa lekotteluun.
4 annosta
-
Uuniin
Valmistusaineet
1 kpl kokonainen kananpoika
Uunijuurekset:
1 lanttu
3 porkkanaa
2 punasipulia
4 suurta valkosipulinkynttä
3 rkl oliiviöljyä
2 rkl juoksevaa hunajaa
1 dl vettä
5 timjamin oksaa
suolaa ja mustapippuria
Resepti
Ota broileri huoneenlämpöön juuresten käsittelyn ajaksi. Kuori ja paloittele juurekset ja mausta ne oliiviöljyllä, hunajalla, suolalla ja pippurilla. Laita juurekset uunivuokaan, lisää vesi ja laita broileri juuresten päälle. Kypsennä broileri ja juurekset pakkauksen ohjeen mukaan paistamalla broileria uunissa 175 asteessa noin 1 ½ tuntia.
-
Ei lisättyä natriumglutamaattia
-
Gluteeniton
-
Laktoositon
-
Runsasproteiininen
-
Vähärasvainen