Jouluinen kananpoika ja glögikastiketta

Jouluinen kananpoika ja glögikastiketta

icon star
icon star
icon star
icon empty star
icon empty star
Arvostele!

Kananpojasta valmistat maustamalla herkullisen jouluaterian. Upea glögikastike kruunaa murean kanan.

120 min

4 annosta

  • Uuniin Uuniin

Valmistusaineet

1 kpl Kariniemen kokonainen kananpoika
½ dl laimentamatonta glögiä
2 tl piparkakkumaustetta
1 rkl soijakastiketta 

Glögikastike:
1 dl laimentamatonta glögiä

1 dl vettä
1 rkl soijakastiketta
1 tl tuoretta inkivääriä
2 tl maissitärkkelystä


Resepti

Poista Kananpoika pakkauksesta ja huuhtele. Kuivaa talouspaperilla taputellen. Sekoita laimentamaton glögi, piparkakkumauste ja soijakastike keskenään ja levitä marinadi kanan pintaan kauttaaltaan pullasudilla. Laita jääkaappiin marinoitumaan mielellään muutamaksi tunniksi. 

Ota kananpoika huoneenlämpöön noin puoli tuntia ennen kypsennystä.

Laita kana uunivuokaan ja paista 175-asteisessa uunivuoassa noin 1 ½ tuntia. Laita päälle folio, mikäli pinta saa liikaa väriä. 

Valmista seuraksi mausteinen kastike. Mittaa kasariin laimentamatonta glögiä, vettä, soijakastiketta ja tuoretta, hienonnettua inkivääriä. Laita joukkoon myös maissitärkkelys. Anna kiehua hiljalleen sekoitellen, kunnes kastike sakenee.

 Vinkki! Mikäli kastike tuntuu paksulta, lisää hieman vettä. 
Jos kastike jää ohueksi, lisää höyryävään nesteeseen hieman veteen sekoitettua maissitärkkelystä ja anna kiehua. 

  • Ei lisättyä natriumglutamaattia Ei lisättyä natriumglutamaattia
  • Laktoositon Laktoositon
  • Runsasproteiininen Runsasproteiininen