Kana-kaalipata
Laita kaalipata tällä kertaa broilerista! Tätä herkullista muunnosta perinteisestä kaalipadasta kannattaa ehdottomasti kokeilla. Jauhelihan sijaan reseptissä käytetään kananpojan fileesuikaleita, ja maun viimeistelee makea chilikastike.
Tämä Perinneruokaa prkl -blogin resepti syntyi yhteistyöstä Maku-lehden kanssa.
6 annosta
-
Liedelle
Valmistusaineet
1 pkt Kariniemen Kananpojan Fileesuikale maustamaton 250 g
600 g valkokaalia
1 sipuli
2-3 kpl valkosipulikynsiä
2 kpl porkkanaa
½ dl riisiä
3 dl vettä
1 tl suolaa
¾ dl makeaa chilikastiketta
20 g lehtipersiljaa
Resepti
- Pilko valkokaali ohuiksi tikuiksi ja tee sama sipulille. Ruskista kaalia ja sipulia voissa paistinpannulla.
- Kuori porkkanat ja leikkaa siivuiksi vinottain. Lisää porkkanaviipaleet kattilaan.
- Hienonna valkosipulinkynnet ja lisää kattilaan.
- Ruskista broilerin fileesuikaleet voissa paistinpannulla. Painele isoimpia paloja hieman pienemmiksi paistinlastalla. Lisää broileri kattilaan. Huuhdo paistinpannu ohjeessa mainitulla vesimäärällä ja lisää kattilaan.
- Lisää kattilaan riisi, suola ja makea chilikastike. Sekoita hyvin ja anna hautua hiljalleen kannen alla noin 30 minuuttia.
- Lisää valmiin padan päälle lehtipersiljaa ja nauti puolukkahillon kanssa.
-
Ei lisättyä natriumglutamaattia
-
Gluteeniton
-
Laktoositon