Kana-kaalipata

Kana-kaalipata

icon star
icon star
icon star
icon empty star
icon empty star
Arvostele!

Laita kaalipata tällä kertaa broilerista! Tätä herkullista muunnosta perinteisestä kaalipadasta kannattaa ehdottomasti kokeilla. Jauhelihan sijaan reseptissä käytetään kananpojan fileesuikaleita, ja maun viimeistelee makea chilikastike.

Tämä Perinneruokaa prkl -blogin resepti syntyi yhteistyöstä Maku-lehden kanssa.

50 min

6 annosta

  • Liedelle Liedelle

Valmistusaineet

1 pkt Kariniemen Kananpojan Fileesuikale maustamaton 250 g

600 g valkokaalia
1 sipuli
2-3 kpl valkosipulikynsiä
2 kpl porkkanaa
½ dl riisiä
3 dl vettä
1 tl suolaa
¾ dl makeaa chilikastiketta
20 g lehtipersiljaa


Resepti

  1. Pilko valkokaali ohuiksi tikuiksi ja tee sama sipulille. Ruskista kaalia ja sipulia voissa paistinpannulla.

  2. Kuori porkkanat ja leikkaa siivuiksi vinottain. Lisää porkkanaviipaleet kattilaan.

  3. Hienonna valkosipulinkynnet ja lisää kattilaan. 

  4. Ruskista broilerin fileesuikaleet voissa paistinpannulla. Painele isoimpia paloja hieman pienemmiksi paistinlastalla. Lisää broileri kattilaan. Huuhdo paistinpannu ohjeessa mainitulla vesimäärällä ja lisää kattilaan.

  5. Lisää kattilaan riisi, suola ja makea chilikastike. Sekoita hyvin ja anna hautua hiljalleen kannen alla noin 30 minuuttia.

  6. Lisää valmiin padan päälle lehtipersiljaa ja nauti puolukkahillon kanssa.
  • Ei lisättyä natriumglutamaattia Ei lisättyä natriumglutamaattia
  • Gluteeniton Gluteeniton
  • Laktoositon Laktoositon