Kanakätkö eli helppo kanapiirakka
Kanakätkö on superhelppo suolainen tarjottava kahvipöytään tai vaikkapa brunssille. Kääräise vain Kariniemen kananpojan leikkeleet voitaikinaan ja mausta juustolla. Tuorejuuston maun voi valita omaasi sopivaksi.
4 annosta
-
Uuniin
Valmistusaineet
1 pkt Kariniemen Kananpojan Hunajapaahdettu filee 180 g
3 kpl valmiita pakastevoitaikinalevyjä (á 100 g)
50 g tuorejuustoa
50 g cheddarjuustoa raastettuna
1 kananmuna
Resepti
- Aseta sulatetut taikinalevyt vierekkäin, pitkiltä sivuiltaan vähän toistensa päälle. Kaulitse levyjä hieman ohuemmiksi.
- Levitä tuorejuusto taikinalevyn keskelle. Aseta koko leikkeleviuhka tuorejuuston päälle ja ripottele cheddarraaste viuhkan päälle.
- Leikkaa veitsellä taikinan reunat suikaleiksi. Taittele suikaleet piirakan päälle ja liimaa päät yhteen vedellä.
- Voitele piirakka kananmunalla ja paista 225-asteisessa uunissa 25 - 30 minuuttia.
- Anna jäähtyä 10 minuuttia ennen tarjoilua.
-
Ei lisättyä natriumglutamaattia