Kananpoikaa ja vihanneksia muurikalla
Muurinpohjapannu on mitä mainioin kokkausväline kesällä, ja siinä valmistuvatkin monenlaiset grilliherkut. Kuumassa keskiosassa on helppo ruskistaa kanaa ja vihanneksia ja niiden kypsyessä siirtää sitä mukaa reunemmalle.
4 annosta
-
Liedelle
-
Grilliin
Valmistusaineet
1 pkt Kariniemen Kananpojan rintafilee maustamaton 600 g
10 kpl esikypsennettyjä kesäperunoita
3 kevätsipulin vartta
1 kesäkurpitsa
6-8 kpl pimientos de padrón -pikkupaprikoita
1 punasipuli
3 rkl rypsiöljyä
suolaa maun mukaan
½ tl rouhittua mustapippuria
Mausteseos:
ripaus suolaa
ripaus mustapippuria
ripaus savupaprikajauhetta
ripaus ruskeaa sokeria
ripaus jauhettua fenkolinsiementä
Chipotle-majoneesi:
1 dl majoneesia
2 tl chipotle-kastiketta
1 valkosipulinkynsi
Resepti
Sekoita mausteseoksen ainekset. Hiero seos kananpoikien pintaan ja anna maustua hetki.
Viipaloi kesäkurpitsa. Silppua kevätsipuli ja viipaloi punasipuli. Puolita esikeitetyt perunat.
Kuumenna muurinpohjapannu ja lisää siihen rypsiöljy. Paista kananpojan fileet pannulla kauniin värisiksi ja kypsiksi, ja siirrä ne pannun reunaan. Lisää pannulle vihannekset. Paista, kunnes kasvikset saavat hyvin väriä. Mausta suolalla ja rouhitulla mustapippurilla.
Mittaa majoneesi ja chipotle-kastike kulhoon. Raasta mukaan valkosipuli ja sekoita huolellisesti. Anna tekeytyä hetki kylmässä.
-
Gluteeniton
-
Laktoositon