Kariniemen emännän kaalilaatikko
Kaalilaatikko kanasta on kotiruokaa parhaimmillaan. Tarjoile makeahkon laatikkoruoan kanssa jotain hapanta ja kirpeää, kuten puolukkasurvosta, etikkapunajuuria tai -kurkkuja.
4 annosta
-
Uuniin
Valmistusaineet
1 pkt Kariniemen Kananpojan jauheliha 400 g
n. 700 g valkokaalia
2 sipulia
2 porkkanaa
2 valkosipulin kynttä
2-3 tl suolaa
1 tl kuivattua meiramia
1 tl kuivattua timjamia
½ dl tummaa siirappia
Resepti
Leikkaa kuoritut porkkanat viipaleiksi, suikaloi sipulit ja kaali. Ruskista kanajauheliha pannulla tilkassa rypsiöljyä ja siirrä pois pannulta. Kuullota pannulla kaalit, sipulit ja porkkanat pienen öljytilkan kera. Sekoita kaikki ainekset keskenään voideltuun uunivuokaan tai pataan. Kaada päälle vettä sen verran, että noin 1/3 seoksesta peittyy. Hauduta 175 °C uunissa noin puolitoista tuntia välillä sekoitellen. Kypsennyksen loppuvaiheessa voit peittää vuoan foliolla, jos ruoka tuntuu saavan liikaa väriä.
Kaalilaatikon lisukkeeksi sopii hyvin keitetyt perunat tai riisi, vaikka se maistuu jo ihan sellaisenaankin.
Lisää kanajauhelihareseptejä löydät osoitteesta kariniemen.fi/jauheliha.
-
Ei lisättyä natriumglutamaattia
-
Gluteeniton
-
Laktoositon