Kariniemen emännän uunikanaa ja juureksia
Kariniemen kotiseudun emännät tietävät kuinka maukkaimmat kanaherkut valmistuvat. Kuten tässä reseptissä juurespedillä paistuvat kananpojan koipireidet turhia kikkailematta. Helppoa ja maukasta.
3-6 annosta
-
Uuniin
Valmistusaineet
1-2 kpl Kariniemen Kananpojan Koipireisi maustamaton n. 1,1 kg
300 g perunoita
2 porkkanaa
½ selleri
1 kokonainen valkosipuli
2 palsternakkaa
4 salottisipulia
3 rkl voita
2 rkl hunajaa
1 pnt yrttejä esim. oregano ja lehtipersilja
suola
rouhittu mustapippuri
2 dl valkosipulimajoneesia
Resepti
Kuori ja pilko juurekset reiluiksi suupaloiksi. Halkaise valkosipuli kuorineen kahtia. Sekoita juurekset, hunaja ja suola uunivuoassa. Kuutioi voi ja ripottele se juuresten pinnalle.
Silppua oregano ja persilja. Sekoita rypsiöljy, yrtit, suolaa ja mustapippuria keskenään. Pyörittele kananpojan koipireidet yrttiöljyssä. Asettele koipireidet juuresten päälle ja paista 160 asteisessa uunissa noin 55 minuuttia.
Tarjoa koipireisien ja juuresten kanssa valkosipulimajoneesia.
-
Gluteeniton
-
Laktoositon