Karpalo-rosmariinimaustettua kananpoikaa, bearnaisekastiketta ja itsetehdyt ranskalaiset

Karpalo-rosmariinimaustettua kananpoikaa, bearnaisekastiketta ja itsetehdyt ranskalaiset

icon star
icon star
icon star
icon empty star
icon empty star
Arvostele!

Tässä reseptissä sukelletaan syvälle klassisen ranskalaisen keittotaidon perusteisiin. Kananpojan sisäfileepihvit saa seurakseen klassikoiden klassikon, bearnaisekastikkeen.

40 min

2-4 annosta

  • Liedelle Liedelle

Valmistusaineet

1 pkt Kariniemen Kananpojan Sisäfileepihvi hunaja 500 g

800 g rosamunda perunoita
2 l rypsi, -tai syväpaistoöljyä frittaamiseen
suolaa

Bearnaise:

1 dl valkoviinietikkaa
2 rkl vettä
1/3 pnt timjamia
2 valkosipulin kynttä
5 kpl valkopippuri
1 salottisipuli viipaloituna
5 kananmunan keltuaista
250 g voita
5 tippaa tabascoa
½ sitruunan mehu
½ pnt rakuunaa hienonnettuna
suolaa
rouhittua mustapippuria


Resepti

Laita etikka, vesi, timjami, viipaloidut valkosipulit ja salotit sekä valkopippurit kattilaan. Kiehauta ja anna pulputtaa, kunnes jäljellä on noin 4 rkl lientä. Siivilöi liemi ja jäähdytä.

Laita liemi sekä keltuaiset kattilaan. Sulata voi. Aloita varovasti kuumentamaan lientä ja keltuaisia kokoa ajan vispilällä vatkaten. Voit tehdä tämän myös kulhossa vesihauteessa. Seos ei saa alkaa kokkeloitumaan, vaan pitää pysyä koko ajan juoksevana ja kuohkeana. Ota kattila tarvittaessa välillä pois liedeltä. Jatka kuumentamista ja vatkaamista kunnes seos on selvästi paksuuntunut. Tiputa pinnalle tippa tabascoa. Jos tippa jää pinnalle seos on melkein valmis. Jos tippa ei jää pinnalle jatka vielä kuumentamista. Ota kattila pois liedeltä ja lisää sulaa voita kastikkeen sekaan ohuena nauhana, koko ajan vimmatusti vatkaten.

Mausta bearnaisekastike lopuksi hienonnetulla rakuunalla, suolalla, mustapippurilla ja sitruunamehulla. Älä kuumenna kastiketta enää liedellä. Peitä kattila kelmulla ja anna kastikkeen odottaa kunnes muu ruoka on valmista.

Leikkaa perunat kuorineen noin pikkurillin kokoisiksi ranskalaisiksi. Kuumenna rypsiöljy kattilassa tai fritissä 160-asteiseksi. Friteeraa perunat 6 minuuttia muutamassa erässä ja jäähdytä.

Paista sisäfileepihvit pannulla pienessä määrässä rypsiöljyä kypsiksi. Nosta frittiöljyn lämpö 180 asteeseen ja frittaa esifriteeratut ranskalaiset rapeiksi 4 minuuttia välillä sekoitellen/ravistellen. Nosta ranskalaiset pois öljystä ja valuta hetki. Laita ranskalaiset kulhoon ja perään suolaa. Sekoita hyvin ja tarjoile paistettujen kananpojan sisäfileepihvien ja bearnaisen kanssa.