Hei!

Selainversiosi on vanhentunut. Ole hyvä ja lataa uudempi versio selaimesta.

Karpalo-rosmariinimaustettua kananpoikaa, bearnaisekastiketta ja itsetehdyt ranskalaiset

Karpalo-rosmariinimaustettua kananpoikaa, bearnaisekastiketta ja itsetehdyt ranskalaiset

icon empty star
icon empty star
icon empty star
icon empty star
icon empty star
Arvostele!

Tässä reseptissä sukelletaan syvälle klassisen ranskalaisen keittotaidon perusteisiin. Kananpojan sisäfileepihvit saa seurakseen klassikoiden klassikon, bearnaisekastikkeen.

40 min

2-4 annosta

  • Liedelle Liedelle

Valmistusaineet

1 pkt Kariniemen Kananpojan sisäfileepihvi karpalo-rosmariini 500 g

800 g rosamunda perunoita
2 l rypsi, -tai syväpaistoöljyä frittaamiseen
suolaa

Bearnaise:

1 dl valkoviinietikkaa
2 rkl vettä
1/3 pnt timjamia
2 valkosipulin kynttä
5 kpl valkopippuri
1 salottisipuli viipaloituna
5 kananmunan keltuaista
250 g voita
5 tippaa tabascoa
½ sitruunan mehu
½ pnt rakuunaa hienonnettuna
suolaa
rouhittua mustapippuria


Resepti

Laita etikka, vesi, timjami, viipaloidut valkosipulit ja salotit sekä valkopippurit kattilaan. Kiehauta ja anna pulputtaa, kunnes jäljellä on noin 4 rkl lientä. Siivilöi liemi.

Laita liemi sekä keltuaiset kattilaan. Sulata voi. Aloita varovasti kuumentamaan lientä ja keltuaisia kokoa ajan vispilällä vatkaten. Voit tehdä tämän myös kulhossa vesihauteessa. Seos ei saa alkaa kokkeloitumaan, vaan pitää pysyä koko ajan juoksevana ja kuohkeana. Ota kattila tarvittaessa välillä pois liedeltä. Jatka kuumentamista ja vatkaamista kunnes seos on selvästi paksuuntunut. Tiputa pinnalle tippa tabascoa. Jos tippa jää pinnalle seos alkaa olemaan valmis, mikäli ei jatka vielä kuumentamista. Ota kattila pois liedeltä ja ala lisäämään sulaa voita sekaan ohuena nauhana koko ajan vimmatusti vatkaten. Mausta lopuksi hienonnetulla rakuunalla, suolalla, mustapippurilla ja sitruunamehulla. Älä kuumenna enää liedellä vaan peitä kattila kelmulla, kunnes muu ruoka on valmista.

Leikkaa perunat kuorineen noin pikkurillin kokoisiksi ranskalaisiksi. Kummenna rypsiöljy kattilassa tai fritissä 160 asteiseksi. Friteeraa perunat 6 minuuttia muutamassa erässä ja jäähdytä.

Paista sisäfileepihvit pannulla pienessä määrässä rypsiöljyä kypsiksi. Nosta frittiöljyn lämpö 180 asteeseen ja frittaa esifriteeratut ranskalaiset rapeiksi 4 minuuttia välillä sekoitellen/ravistellen. Nosta ranskalaiset pois öljystä ja valuta hetki. Laita ranskalaiset kulhoon ja perään suolaa Sekoita hyvin ja tarjoile paistettujen kananpojan sisäfileepihvien ja bearnaisen kanssa.

Tämä sivusto käyttää evästeitä käyttökokemuksesi parantamiseksi HKScanin Tietosuojaselosteen mukaisesti.
Jatkamalla sivuston käyttöä hyväksyt evästeiden käytön edellä kuvatulla tavalla.